FOLLOW US: facebook twitter

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός σε όλη την ΕΕ

Ημερομηνία: 19-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των πολιτών τους κατά του κορονοϊού στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ», έγραψε στο Twitter.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Τα «κακά μαντάτα»…

Η θετική είδηση της έναρξης του εμβολιασμού συνοδεύτηκε ωστόσο και με μια αρνητική εξέλιξη για τη χώρα μας. Τα «κακά νέα», όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είναι πως τον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 άνθρωποι, αριθμός που απέχει πολύ από τους 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, που είχε προαναγγείλει ο ίδιος πριν από περίπου 20 ημέρες. «Έχουμε καλά και κακά νέα για το εμβόλιο. Θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια αλλά θα πάρουμε λιγότερα. Όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, επομένως και η Ελλάδα θα πάρει πιο λίγα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας.

«Ούτε καν όλοι οι υγειονομικοί, οι εγκατεστημένοι σε δομές όπως γηροκομεία και οι ευπαθείς ομάδες δεν θα εμβολιαστούν» σημειώνουν κυβερνητικές πηγές που  εκφράζουν την απογοήτευσή τους γι αυτή την εξέλιξη. Από το υπουργείο Υγείας έκαναν γνωστό μέσω διαρροών ότι τον Ιανουάριο θα εγκριθεί το εμβόλιο της Moderna και τον Μάρτιο θα έρθει το εμβόλιο της AstraZeneca και επομένως θα πολλαπλασιαστούν ραγδαία οι εμβολιασμοί.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος