FOLLOW US: facebook twitter

Στις 21/7 η δημοπράτηση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Πύργου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Ημερομηνία: 29-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Για τις 21  Ιουλίου μετατέθηκε η δημοπράτηση της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Πύργου, ύστερα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς ήταν ανέφικτο να αναρτηθούν όλα τα τεύχη δημοπράτησης του έργου έως τις 7 Ιουλίου, λόγω του σημαντικού όγκου ψηφιακών δεδομένων.  Το αίτημα εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, ωστόσο επειδή έχουν διατυπωθεί διαφορετικές απόψεις για το συγκεκριμένο έργο, δεν αποκλείεται να διεξαχθεί συζητήση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, έχει τονίσει πως θα ζητήσει πολιτική δέσμευση των μελών του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν θα υπάρξει από μέρους τους προσφυγή που θα μπλοκάρει το έργο. Η ανάπλαση είναι έργο αρχικού προϋπολογισμου 2,68 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή θα υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης της λειτουργικής αναμόρφωσης της οδού Κολοκοτρώνη και παραπλεύρων οδών από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» του άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος- Μετάβαση σε μία οικονομια φιλική στο περιβάλλον».

Το έργο έχει δημοπρατηθεί από το 2018 και έχει εγκριθεί η κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας στον προσωρινό ανάδοχο.

Η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, της οδούΚολοκοτρώνη και των παράπλευρων οδών αυτής Σισίνη – Κρεστενίτη – Αγ. Νικολάου – Λετρίνων – Πετραλιά– Αγ. Χαραλάμπους, καθώς και τη συντήρησητου υφιστάμενου πεζοδρόμου επί της οδού Διάκου. Οι παραπάνω οδοίχωροθετούνται στο αστικό ιστό της πόλης του Πύργου και η συνολική τους επιφάνεια ανέρχεται στα 5.100 τετρ. μέτρα περίπου. Σκοπός της μελέτης είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση της περιοχής ώστε ναικανοποιεί τις σωματικές, καλαισθητικές, και περιβαλλοντικές ανάγκες τωνκατοίκων του Πύργου αλλά και των περαστικών. Επιπλέον, το έργο θα συμβάλειστην περαιτέρω τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου, έτσι ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και από άλλεςπεριοχές, μια και το σύμπλεγμα των παραπάνω οδών αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της κεντρικής πλατείας της πόλης και του αρχαιολογικού μουσείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος