FOLLOW US: facebook twitter

Στις 12/2 η ανάρτηση των αναθεωρημένων δασικών χαρτών της Ηλείας – Αναμονή για τις αντιρρήσεις στα δασαρχεία

Ημερομηνία: 14-01-2021 | Συντάκτης:

Την ανάρτηση των ανανεωμένων δασικών χαρτών περιμένει το δασαρχείο Πύργου, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσον μειώθηκε ο αριθμός των αντιρρήσεων μετά την αυτόματη ενσωμάτωση διοικητικών πράξεων, όπως είχε αποφασίσει πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Χθες η Γενική Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος ανακοίνωσε το πρόγραμμα ανάρτησης των θεωρημένων δασικών χαρτών, σύμφωνα με το οποίο οι χάρτες της Ηλείας θα αναρτηθούν στις 12 Φεβρουαρίου του 2021.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας,  πλέον έχουν ενσωματωθεί διοικητικές πράξεις όπως οι αναδασμοί, οι εποικισμοί, οι συνεκτικοί οικισμοί κλπ και σύντομα θα συγκροτηθούν οι επιτροπές που θα εξετάσουν το υπόλοιπο των αντιρρήσεων.

«Περιμένουμε την ανάρτηση για να δούμε σε τι βαθμό μειώθηκαν οι αντιρρήσεις με την ενσωμάτωση των διοικητικών πράξεων. Παράλληλα, είμαστε στο στάδιο συγκρότησης των επιτροπών εξέτασης των αντιρρήσεων  ενώ περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και με τις εκτάσεις Δ/Α, η υπόθεση των οποίων θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τόνισε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας, έχουν υποβληθεί συνολικά 10.263 αντιρρήσεις και μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί και εκδοθεί μόλις 1660, γεγονός που δείχνει ότι αρκετοί πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι όσον αφορά τη χρήση των ιδιοκτησιών τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος