FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και κάλυψη των αναγκών της χώρας σε οινόπνευμα από την ενεργοποίηση της διαδικασίας της απόσταξης κρίσης

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για δικαίωμα στην απόσταξη κρίσης υιοθέτησε η Ελληνική Κυβέρνηση και ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποτέλεσμα να δίνεται πλέον η δυνατότητα για οινοπνευματοποίηση υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 3 Ιουλίου 2020, καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την υλοποίηση του μέτρου στήριξης που αφορά στην απόσταξη οίνου σε περίπτωση κρίσης.Δικαιούχοι της στήριξης, που χορηγείται για την απόσταξη οίνου, είναι οι οινοποιητικές επιχειρήσεις.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι κ.κ. Ζαίμης και Βασιλόπουλος, με κοινή τους δήλωση εκφράζουν την ικανοποίησή τους. «Η ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσταξης κρίσης συμβάλλει σημαντικά στην στήριξη του εισοδήματος των οινοπαραγωγών της Δυτικής Ελλάδας, στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αυτάρκειας της χώρας σε οινόπνευμα. Πρόκειται για ένα μέτρο πολλαπλώς ωφέλιμο που έγκαιρα προβλέψαμε και στο οποίο με αποφασιστικότητα αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρουν.

Όλες οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία, στον σύνδεσμο:  https://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/deltia-tupou/item/13854-proupotheseis-kai-diadikasies-gia-tin-ylopoiisi-toy-metroy-stirixis-poy-afora-stin-apostaxi-oinoy-se-periptosi-krisis.html


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος