FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη των ΚΔΑΠ ζητούν οι εργαζόμενοι από τους Ηλείους βουλευτές: Διεκδικούν μόνιμη λύση για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συγγραφέας:

Τη στήριξη των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ζητούν με επιστολή τους από τους Ηλείους Βουλευτές, οι εργαζόμενοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Πύργου, Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας διεκδικώντας μόνιμη λύση για τις σημαντικές αυτές Δομές.

Στην μακροσκελή επιστολή τους, επισημαίνουν ότι στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, εργάζονται 2.000 συμβασιούχοι που ανανεώνουν εδώ και 18 χρόνια τις ετήσιες συμβάσεις τους, χωρίς μία μέρα διακοπής καλύπτοντας αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού.

«Οι Δομές μας αποτελούν έναν σταθερό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ και προσφέρουν υπηρεσίες εντελώς δωρεάν στην καρδιά των αναγκών της οικογένειας, των γονέων και των ίδιων των παιδιών. Η λειτουργία των ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που παρέχει  ταυτόχρονα φύλαξη και δημιουργική απασχόληση των παιδιών στηρίζει την Ελληνική Οικογένεια, τον ιερότερο θεσμό που διαρκώς πλήττεται από την πτώση οικονομίας και αξιών. Έτσι οι γονείς μπορούν να προγραμματίσουν και να δράσουν καλύτερα για την οικογενειακή ευημερία. Ιδιαίτερα οι μητέρες, πολύτιμα μέλη τόσο της οικογένειας όσο και της κοινωνίας, στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχειά της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, το 2010-2011 ήταν 8.182 για ΚΔΑΠ και 1.433 για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ενώ το 2018-2019 ήταν 58.650 αιτήσεις για ΚΔΑΠ  και 4.158 αιτήσεις για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ενώ για φέτος 2019-2020, 73.937 αιτήσεις για ΚΔΑΠ και 4.725 αιτήσεις για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Στα παραπάνω στατιστικά στοιχεία αποτυπώνεται ξεκάθαρα η διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη και επιθυμία των γονέων για συμμετοχή των παιδιών τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (από το 2010 μέχρι το 2019 είχαμε συνολική αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 803,65% για τα ΚΔΑΠ και 229,72% για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ). Κι ο αριθμός των αιτήσεων κατ’έτος θα ήταν σαφώς αισθητά μεγαλύτερος αν το ΕΣΠΑ δεν έθετε περιορισμούς συμμετοχής στη δράση μητέρων-δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλωνοι οποίοι με το παρόν σύστημα χρηματοδότησης δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη δράση.

Η θεσμοθέτηση σε μόνιμη βάση των κοινωνικών δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πρέπει να είναι από τους πρωταρχικούς στόχους οποιασδήποτε κυβέρνησης επιθυμεί πραγματικά να λύσει το δημογραφικό πρόβλημα που λαμβάνει διαστάσεις απειλής για το μέλλον της χώρας και του έθνους μας. Τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος και μάλιστα βαρύνουσας σημασίας και πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστούν αναλόγως.

Λαμβάνοντας ως δεδομένα:

– Την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων

– Την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της ΚΕΔΕ

– Την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ δια στόματος κ.Γεωργαντά, την οποία επανέλαβε και μετεκλογικά στις 16/10/2019, υπέρ των προτάσεών μας

– Την σύσταση Ομάδας Εργασίας από την προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει το έργο της

Θέτουμε ως επείγον αίτημά μας την ΑΜΕΣΗ εξ’ αρχής σύσταση της Ομάδας Εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα συναρμόδια Υπουργεία και τους σχετικούς φορείς (ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ, ΠΑΣΕΚΔΑΠ), ώστε να προχωρήσει στην προετοιμασία και επεξεργασία της νομοθετικής ρύθμισης για τη μονιμοποίηση του θεσμού.

Παρακαλούμε να πάρετε δημόσια θέση για τη στήριξη του θεσμού των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την ελληνική κυβέρνηση για μια μόνιμη λύση για τις Δομές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων