FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη στις κινητοποιήσεις από τους νεοδιόριστους

Ημερομηνία: 27-09-2022 | Συντάκτης:

Τη στήριξη της στις κινητοποιήσεις εξέφρασε και η νεοδιόριστη δασκάλα Γεωργάκη Κόλλια υποστηρίζοντας ότι η αξιολόγηση στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. «Εμείς οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε πάρα πολύ καλά, αν μας ρωτούσε το Υπουργείο θα γνώριζε, για τις ελλείψεις στο σχολείο. Η αλήθεια είναι ότι ξέρει και για την υποχρηματοδότηση, και για τους/τις 50.000 αναπληρωτές/τριες δηλαδή συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που δουλεύουν στο σχολείο κάθε χρόνο.

Οι διορισμοί των τελευταίων τριών χρονών είναι με το σταγονόμετρο, σε αντίθεση με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Βλέπουμε ότι θέλουν να κάνουμε εφημερία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Για τους/τις νεοδιόριστους, ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην ελληνικής κοινωνία, είναι οι χαμηλοί μισθοί, μιλάμε δηλαδή για αρχικό μισθό 737, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα έξοδα μετεγκατάστασης ή μετακίνησης από σχολείο σε σχολείο, καθιστώντας τη διαβίωσή μας πολύ δύσκολη.

Θέλουμε να πούμε ότι παρότι μπαίνουμε τώρα ως μόνιμοι στα σχολεία, συμμετέχουμε χρόνια στα σωματεία με τους/τις άλλους/άλλες συναδέλφους/ισσες μας.

Μαζί διεκδικούμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, μείωση μαθητών και μαθητριών σε 15 ανά τμήμα, αυξήσεις μισθών και φωνάζουμε ένα ηχηρό όχι στην αξιολόγηση, γιατί το μόνο που έχει να κάνει είναι να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των σχολείων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών σε καλά και κακά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος