FOLLOW US: facebook twitter

Στήριξη και λύσεις ζητούν οι δικηγόροι

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δ.Δημητρουλόπουλος

Τα σοβαρότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον δικηγορικό κλάδο συζήτησε πριν από μερικές ημέρες η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μεριμνήσει για τη στήριξη του κλάδου και για τη λήψη μέτρων που θα επιτρέψουν τη σταδιακή επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι αναγκαίες επιπλέον δίκες για την προσωρινή δικαστική προστασία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με μάρτυρες στο ακροατήριο.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, η Ολομέλεια στην τελευταία συνεδρίασή της με τηλεδιάσκεψη επανέλαβε το αίτημά της για προσεκτική επανεκκίνηση της Δικαιοσύνης με σταδιακό άνοιγμα των δικαστηρίων, ώστε να μπορούν τουλάχιστον να δικάζονται υποθέσεις που έχουν σοβαρή κοινωνική διάσταση (πχ προσωρινή δικαστική προστασία, υποθέσεις διατροφής παιδιών, διασφάλιση εργατικών απαιτήσεων, υποθέσεις του ν. Κατσέλη κα). Πάντοτε βεβαίως υπό τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και με στάθμιση των εκάστοτε επικρατουσών συνθηκών.

«Εξαιρετικά σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε εγκαίρως κάθε φορά  τι πρόκειται να ισχύει για τις επόμενες ημέρες και για το λόγο αυτό ζητήσαμε να σταματήσει το καθεστώς “των ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου”, όπου μαθαίνουμε το Σάββατο το βράδυ τι θα ισχύσει τη Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια και βέβαια ο χρόνος προετοιμασίας στην περίπτωση αυτή δεν επαρκεί. Η Ολομέλεια εξέφρασε επίσης την έντονη διαμαρτυρία της για την ανεπαρκή στήριξη των δικηγόρων από την Πολιτεία όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, όπου τα δικαστήρια παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή και μεταξύ των άλλων μέτρων στήριξης αποφασίσαμε να ζητήσουμε την απαλλαγή των συναδέλφων μας από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον  για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2020- Φεβρουαρίου 2021. Με σκοπό την έκφραση των θέσεών μας προγραμματίσαμε μία σειρά από κινητοποιήσεις, η εξειδίκευση και η υλοποίηση των οποίων θα λαμβάνει χώρα ανάλογα με την εκάστοτε επικρατούσα υγειονομική κατάσταση», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος