FOLLOW US: facebook twitter

Στην υφ. Παιδείας ο Γ. Λέντζας για τη στέγαση των μαθητών της Ανδραβίδας: Στην τελική ευθεία για πρωινό ωράριο μαθημάτων

Ημερομηνία: 06-09-2019 | Συντάκτης:

Στο Υπουργείο Παιδείας, βρέθηκε αμέσως μετά την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας προκειμένου να θέσει το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με τη στέγαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας που επλήγει από τους σεισμούς.

Ο κ. Λέντζας, συναντήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Κακαλέτρη και την αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Αλεξάνδρα Γιαννίτση.

Στη διάρκεια της συζήτησης γνωστοποίησαν στην Υφυπουργό το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και της μετέφεραν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία οι μαθητές θα «διανεμηθούν» σε αίθουσες σχολείων της Ανδραβίδας και του Νεοχωρίου προκειμένου να αποφύγουν το απογευματινό ωράριο.

Η συζήτηση με την Υφυπουργό διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, και η Υφυπουργός διαισθανόμενη τις αγωνίες των γονέων αλλά και των διδασκόντων, υποσχέθηκε πως θα πάρει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα στέγασης, και λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας όσο το δυνατό πιο σύντομα. Με άμεσες ενέργειές της επικοινώνησε με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, και το Συντονιστικό της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας, ενώ συνομίλησε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλο Βασίλειο προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταφορά των μαθητών.

Σήμερα μάλιστα το πρωί, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λέντζας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, στον οποίο θα θέσει το θέμα της στέγασης ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας αλλά και το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος