FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία το αεροδρόμιο Επιταλίου

Ημερομηνία: 30-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αυτοδιοίκηση, Νέα

Αυτοψία Κλιμακίου της ΥΠΑ παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η επαναλειτουργία του πρώην Κρατικού Αεροδρομίου Επιταλίου, μετά την αυτοψία που διενήργησε χθες, Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Το Κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Αερολιμενικό Αθανάσιο Λαλιώτη και τον Μηχανολόγο Μηχανικό Θεόδωρο Φκιώλα, επισκέφθηκε το χώρο του Αεροδρομίου, κατόπιν την υποβολής του σχετικού φακέλου από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, για τον έλεγχο καταλληλότητας του χώρου και την ίδρυση Πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών. Το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές εργασίες και παρεμβάσεις στον χώρο, καθώς και η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και μέσων, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της Έκθεσης Καταλληλότητας, που είχε εκδώσει η ΥΠΑ.

Με τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων και τη συμπλήρωση του Φακέλου του έργου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο, όπου και συζήτησαν για τη χρησιμότητα της επαναλειτουργίας του Αεροδρομίου στην περιοχή. Σύμφωνα με το Κλιμάκιο, κι αφού διαπιστώθηκε από την αυτοψία ότι έχουν γίνει όσα απαιτούνται, πλέον θεωρείται ότι η έκδοση της άδειας επαναλειτουργίας, είναι καθαρά τυπικό διαδικαστικό ζήτημα. «Μετά από μια μακρά περίοδο, όπου χρειάστηκε να διευθετηθούν αρκετά γραφειοκρατικά και τεχνικά ζητήματα, ακολουθώντας όσα μας υπέδειξε η ΥΠΑ, φτάσαμε στην σημερινή ημέρα και στον τελικό έλεγχο. Το επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι πλέον βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου, καθώς μετά τον επιτόπιο έλεγχο της ΥΠΑ, διαπιστώθηκε ότι πληροί τις απαιτούμενες εκ του νόμου προϋποθέσεις, για να λειτουργήσει. Απομένει το τυπικό μέρος της κοινοποίησης της απόφασης της ΥΠΑ στο αρμόδιο υπουργείο για την έκδοση Υπουργικής απόφασης, και ακολούθως της δημοσίευσης της στο ΦΕΚ. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω εκμετάλλευση και αξιοποίηση του αεροδρομίου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για την περιοχή μας», σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος. Υπενθύμισε τέλος ότι, στον χώρο, κατόπιν συνεργασίας με την ΕΜΥ, πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί και Πρότυπος Αυτόματος Μετεωρολογικός Σταθμός.

Παρόντες στην αυτοψία ήταν επίσης ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θεόδωρος Γιαννακούλιας και μέλη του Δ.Σ, οι οποίοι βοήθησαν στην διαδικασία ελέγχου θέτοντας σε λειτουργία τον εξοπλισμό και τα μέσα πυρόσβεσης, με τον κ. Γιαννακούλια σε δηλώσεις του να αναφέρεται στις ενέργειες της Αερολέσχης για την ενημέρωση και ενεργοποίηση Αερολεσχών και Σχολών Εκπαίδευσης που λειτουργούν ανά την Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία, για την λειτουργία του αεροδρομίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος