FOLLOW US: facebook twitter

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος»

Ημερομηνία: 31-01-2023 | Συντάκτης:

Αυτοψία χθες από το Δήμαρχο και μέλη της δημοτικής αρχής Πύργου

– Παραδίδεται νωρίτερα από το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα

–  Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Το όραμα γίνεται πραγματικότητα»

Νωρίτερα από την προβλεπόμενη σύμβαση θα δοθεί προς χρήση το Κλειστό γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» καθώς οι εργασίες εγκατάστασης του νέου σύγχρονου και καλαίσθητου παρκέ προχωρούν με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στο χώρο το πρωί της Δευτέρας (30/1). Τον Δήμαρχο Πύργου συνόδευαν, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόνοιας Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Γ.Γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, όπου είχαν ενημερωτική συνάντηση και με τον ανάδοχο της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

  – Φανερά ικανοποιημένος με την εικόνα και την γρήγορη πορεία του έργου ο κ. Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Το όραμα γίνεται πραγματικότητα! Σε χρόνο ρεκόρ, με υψηλά στάνταρ ποιότητας όσον αφορά την κατασκευή, εξελίσσεται το έργο και θα είναι έτοιμο μάλιστα πριν την συμβατική υποχρέωση του αναδόχου.

Παραλάβαμε ως γνωστόν σε απαράδεκτη κατάσταση το Κλειστό Γυμναστήριο. Προσπαθήσαμε αρχικά, με μικροπαρεμβάσεις να εξασφαλίσουμε τη στοιχειώδη λειτουργικότητα, κι έπειτα μέσα από την εκπόνηση σοβαρής μελέτης και τη διασφάλιση χρηματοδότησης από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», προχωρήσαμε σε δημοπρασία του έργου που υλοποιείται».

    Ο κ. Αντωνακόπουλος ανέφερε επίσης ότι σε λίγες ημέρες υπογράφεται και η σύμβαση για το Κολυμβητήριο και τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα. Ενώ ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

«Γίνονται τόσα έργα στον τομέα του αθλητισμού και με τέτοια ταχύτητα, που δεν είχαν γίνει όλη την τελευταία δεκαετία. Και μ’ αυτό το στοιχείο θέλουμε να μας κρίνουν οι πολίτες. Με τα έργα μας, την αλλαγή της εικόνας, με παρεμβάσεις στην καθημερινότητα. Όλα τα…υπόλοιπα έχουν να κάνουν με έλλειψη παραγωγής πολιτικού λόγου αλλά και έργου».

«Το Κλειστό ξαναγίνεται κόσμημα»

Την παλιά του αίγλη ξαναβρίσκει το Κλειστό Γυμναστήριο, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και μετατρέπεται σε στολίδι της πόλης.

«Όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβρη του 2019 η Δημοτική Αρχή του Τάκη Αντωνακόπουλου, όλα τα μεγάλα αθλητικά κέντρα του Δήμου μας ήταν σε εγκατάλειψη. Ξεκίνησε ένας σοβαρός προγραμματισμός και σήμερα βλέπουμε το Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Βασιλακόπουλος» – που όλοι θυμόμαστε τις εικόνες ντροπής – να ξαναγίνεται ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη και το Δήμο.  Οι εργασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, πάντα σε συνεργασία του αναδόχου με την Τεχνική Υπηρεσία και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση».

    Ο κ. Αργυρόπουλος, συμπληρώνοντας και τα δύο νέα έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σύντομα (Κολυμβητήριο και Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας) υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός συνολικά ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ. «Αν μάλιστα προστεθούν και όλα τα έργα που έχουν γίνει σε αθλητικές εγκαταστάσεις το ποσό ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ. Επίσης έχουμε έτοιμη τη μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο στον Κούβελο που είναι πάνω από 25 χρόνια εγκαταλελειμμένο, όπου αναζητείται χρηματοδότηση σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα»

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας»

«Ένα πολύ μεγάλο έργο παίρνει σάρκα και οστά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος. «Οι εξαγγελίες του Δημάρχου ότι το έργο θα αποτελέσει αθλητική κυψέλη, γίνονται πραγματικότητα». Επίσης ο κ. Αργυρόπουλος ενημέρωσε ότι ο βοηθητικός χώρος έχει ήδη ολοκληρωθεί και σύντομα θα γίνει η μόνωση της οροφής για να αντιμετωπιστούν προβλήματα υγρασίας.

 *  Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου, τόνισε τη συνέπεια των προεκλογικών εξαγγελιών της Δημοτικής Αρχής, δηλώνοντας: «Ο διακαής πόθος όλων των αθλητικών σωματείων γίνεται πραγματικότητα με τη δημιουργία ενός σύγχρονου παρκέ για να χρησιμοποιείται απ’ όλους τους δημότες μας. Το Κλειστό Γυμναστήριο, που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του για πολλά χρόνια, γίνεται ένα πραγματικό στολίδι. Ο Δήμαρχος Πύργου και η Δημοτική Αρχή, πιστοί στις προεκλογικές δεσμεύσεις, προχώρησαν στην υλοποίηση του έργου χάρη στο οποίο θα μπορούν να διεξάγονται αγώνες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι απέναντι στην κοινωνία γιατί υλοποιούμε ό,τι είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος