FOLLOW US: facebook twitter

Στη σκιά του κορονοϊού χωρίς θεατές ανάβει σήμερα η Φλόγα στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Το στιγμιότυπο από την χθεσινή τελική πρόβα της Αφής στην Ολυμπία που έγινε χωρίς θεατές,
-Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου

Στη σκιά του κορονοϊού, ξεκινάει σήμερα από την Αρχαία Ολυμπία το μεγάλο ταξίδι της Φλόγας στον κόσμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΙΟ 2020, με την Τελετής της Αφής που για πρώτη φορά στα χρονικά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών χωρίς θεατές, με ελάχιστους επισήμους, στο Αρχαίο Στάδιο στις 12 το μεσημέρι, ενώ κανονικά θα γίνει η Λαμπαδηδρομία.  Η Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπούλου, του Προέδρου της ΔΟΕ κ. Τόμας Μπαχ και του Προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου με ελάχιστες διαπιστεύσεις.  Ο δήμος Ολυμπίας αναγκαστικά έχει ακυρώσει όλο το πρόγραμμα των παράλληλων και συνοδευτικών εκδηλώσεων που είχε ετοιμάσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Προκόπης Παυλόπουλος

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κανονικά θα γίνει η απονομή του χρυσού μεταλλίου Ολυμπιακής Αξίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  από τον πρόεδρο της ΔΟΑ Τόμας Μπαχ, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αετωμάτων του Μουσείου της Ολυμπίας.

Εν τω μεταξύ χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε  χθες η τελική πρόβα για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας «Τόκυο 2020» στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας η οποία ήταν κλειστή για το κοινό. . Η Φλόγα άναψε από τις αχτίδες του ήλιου στα χέρια της Πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου και τη μουσική επιμέλεια ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας. Την πρόβα επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης που έδωσε τις τελευταίες οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στην κανονική  σημερινή Τελετή.

Η υποδοχή της Φλόγας στον Πύργο

Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι η  επίσημη τελετή για την υποδοχή της Φλόγας θα γίνει κανονικά και θα πραγματοποιηθεί στη Πλατεία Σάκη Καράγιωργα.

Οι λαμπαδηδρόμοι του Δήμου θα παραλάβουν τη δάδα στην οδό Πατρών (Δημοτικό Στάδιο Πύργου) και θα ανάψουν το βωμό στο  μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Να σημειωθεί πως από τις εκδηλώσεις του Δήμου Πύργου, έχει εξαιρεθεί το πολιτιστικό πρόγραμμα και η συμμετοχή μαθητών στο δρώμενο, τηρώντας τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορονοϊού.

Η υποδοχή σε Αμαλιάδα και Αρχαία Ήλιδα       

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από την πόλη της Αμαλιάδας σήμερα με ώρα άφιξης2.15 μ.μ. στην Αντ. Πετραλιά λίγο πριν τις σιδηροδρομικές γραμμές  και κατόπιν θα συνεχίσει με λαμπαδηδρομία στις οδούς Αντ. Πετραλιά, Ερμού και Αρχαίας Ήλιδος μέχρι και 300 μέτρα μετά την Πλατεία Ανεμομύλου στην Οδό Καλυβίων.

Στη συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα εισέλθει στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ήλιδας στην Ρωμαϊκή Αγορά στις 2. 46μ.μ.., όπου εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα σύντομο τελετουργικό,  ενώ και εδώ το πολιτιστικό πρόγραμμα ακυρώθηκε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος