FOLLOW US: facebook twitter

Στην ψηφιακή εποχή το Υποθηκοφυλακείο Πύργου-Έρχεται στον Πύργο ο Γ. Στύλιος

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα κηρύξει αύριο την έναρξη λειτουργίας του
-Κλειστό σήμερα για το κοινό λόγω προετοιμασίας

Στην ψηφιακή εποχή περνά το Υποθηκοφυλακείο Πύργου, καθώς εδώ και καιρό άρχισε η ψηφιοποίηση όλου του αρχείου του και μάλιστα την Τρίτη στον Πύργο θα παρευρεθεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για το Κτηματολόγιο Γιώργιος Στύλιος για να παραλάβει το έργο της ψηφιοποίησης και να κηρύξει την έναρξη λειτουργίας του. Αυτό θα είναι το 21ο Υποθηκοφυλακείο που περνά στην ψηφιακή εποχή και θα παραδοθεί στους πολίτες.

Δεν θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος οι παραγωγοί για το 2019 | .:Γνώμη Άρτας

Το Υποθηκοφυλακείο Πύργου θα λειτουργεί ως περιφερειακή υπηρεσία του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και θα απορροφήσει το άμμισθο Υποθηκοφυλακείο Πελοπίου που σε πρώτη φάση δεν θα καταργηθεί αλλά θα εξυπηρετεί το κοινό μια υπάλληλος.  Προϊσταμένη του νέου ψηφιακού έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Πύργου θα τοποθετηθεί η υποθηκοφύλακας του Πελοπίου κ. Σοφία Κωστοπούλου.

Στόχος της ψηφιοποίησης είναι οι νέες, φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες, να διευκολύνουν τους πολίτες, μειώνοντας την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα και θα ενισχύσουν τη ασφάλεια των συναλλαγών. Οι υπηρεσίες του νέου υποκαταστήματος θα συνεχίσουν προς το παρό να στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο του Υποθηκοφυλακείου Πύργου το οποίοα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί αρκετές συναλλαγές πολιτών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ήδη κτίριο εμβαδού 750 τ.μ ειδικών προδιαγραφών για την στέγασή του. Το ίδιο θα συμβεί και με τοΥποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας το οποίο θα εξυπηρετεί το υπόλοιπο κομμάτι του νομού.

Να σημειώσουμε ότι το Υποθηκοφυλακείο Πύργου σήμερα θα παραμείνει κλειστό γιατί όλο το προσωπικό είναι στο “πόδι”, εργαζόταν ακατάπαυστα όλο το Σαββατοκύριακο ενόψει της αυριανής τελετής παράδοσής του στον υυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος