FOLLOW US: facebook twitter

Στην Πάτρα η Πανελλήνια Συνάντηση των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 24-02-2023 | Συντάκτης:

Στον ρόλο των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-27 επικεντρώθηκαν οι εργασίες της Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΤΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα.

«Είμαστε πραγματικά περήφανοι εδώ στη Δυτική Ελλάδα, όχι μόνο γιατί το Περιφερειακό μας Ταμείο πετυχαίνει διαρκή άλματα στις πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και γιατί υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία και άλλες δράσεις που αφορούν στην στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας» τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης καλωσορίζοντας στην Πάτρα τα στελέχη των Περιφερειακών Ταμείων Ανάπτυξης της χώρας.

Ο κ. Φαρμάκης παρέθεσε στοιχεία γιο 2022, και όπως επεσήμανε οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εκτέλεσε το ΠΤΑ/ΠΔΕ ως υπόλογος διαχειριστής, ανήλθαν σε 106.526.782,29 ευρώ, ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, καθώς όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, οι πληρωμές αυξήθηκαν κατά 132% σε σχέση με το 2019 (45.868.354 ευρώ), παρουσιάζοντας διαρκή και σημαντική βελτίωση κάθε χρόνο.

«Είμαστε ευτυχείς λοιπόν που το Περιφερειακό Ταμείο Δυτικής Ελλάδας αναδεικνύεται σε ένα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης του τόπου μας και ακολουθεί τους αντίστοιχους ρυθμούς των υπολοίπων Περιφερειακών Ταμείων που εξ όσων γνωρίζω, μέσα στο προηγούμενο έτος προχώρησαν σε πληρωμές συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.  Οφείλω να συγχαρώ δημόσια για άλλη μία φορά, τον Διευθυντή και τα στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, αλλά και όλους εσάς που συνδράμετε καταλυτικά τις προσπάθειες των Περιφερειών για ταχεία αξιοποίηση των πόρων. Εξάλλου, όπως πολλές φορές έχω πει, τα χρήματα αυτά, είναι χρήματα που πέφτουν στις τοπικές αγορές και στις τοπικές κοινωνίες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης ΠΔΕ Χρήστος Τζομάκας αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα και το έργο που έχει παραχθεί από τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης κατά τα είκοσι χρόνια λειτουργίας τους. Όπως τόνισε εξελίχθηκε σε χρήσιμο πολυεργαλείο για την εφαρμογή της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής. Αναφερόμενος σε στοιχεία, επεσήμανε ότι τα ΠΤΑ έχουν αναλάβει ένα σημαντικό μέρος εκκαθάρισης και πληρωμής δαπανών Π.Δ.Ε. που βαίνει διαρκώς αυξανόμενο και πρόσθεσε: «Για το 2022 οι πληρωμές έργων του Π.Δ.Ε. που διενεργήθηκαν μέσω των ΠΤΑ πανελλαδικά ανήλθαν σε άνω του 1,4 δις ευρώ, ενώ για την περίοδο 2014-2022 τα ΠΤΑ διαχειρίστηκαν πιστώσεις και προέβησαν σε πληρωμές άνω των 7,6 δις ευρώ».

  • ­Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο: https://youtu.be/JEgl_wpdOC4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος