FOLLOW US: facebook twitter

Στην «Ώρα της Γης» συμμετείχαν οι δήμοι Πύργου και Ήλιδας

Ημερομηνία: 29-03-2021 | Συντάκτης:
Έσβησαν τα φώτα στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του Περιβάλλοντος

Στην παγκόσμια κίνηση  για την Ώρα της Γης, συμμετείχε σβήνοντας το βράδυ του Σαββάτου τα φώτα της Κεντρικής Πλατείας και του Δημαρχείου. H «Ώρα της Γης» είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, σημειώνοντας επιτυχία και από τότε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης δήμου Πύργου κ. Νίκος Κοτσώνης ανέλαβε την πραγματοποίηση της δράσης αυτής τονίζοντας: “To περιβάλλον μας καλεί να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Κάθε προσπάθεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή που γίνεται εμφανής τα τελευταία χρόνια,είναι κι ένα βήμα προς ένα κόσμο καλύτερο. Σήμερα που έχουμε την γνώση πρέπει να την εκμεταλλευθούμε ώστε να κάνουμε τον πλανήτη μας βιώσιμο για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές.Κάθε γωνιά της γης,όπως και η δική μας,είναι υποχρεωμένη να “ακούσει” την κραυγή του πλανήτη που μας φιλοξενεί και μας δίνει ζωή.”

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός

Αλλά και ο  Δήμος Ήλιδας συμμετείχε ομοίως στην «Ώρα της Γης», την παγκόσμια εκστρατεία του WWF, και συμβολικά έσβησε τα φώτα στα κτίρια του Δημαρχείου, του Συνεδριακού Κέντρου και του Πολυχώρου Πολιτισμού, στέλνοντας μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορεί να είναι εικόνα ουρανός και δέντρο

Ο Δήμος Ήλιδας ένωσε και τη δική του φωνή στη κοινή αγωνία της ανθρωπότητας  για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη μια στροφής, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές. Η προστασία του περιβάλλοντος και των πλουτοπαραγωγικών πηγών είναι ιερό καθήκον όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στη διαφύλαξη του δικαιώματος πρόσβασης προς αυτές και στις επόμενες γενιές.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Αυτή η αρχή θα καθορίζει όλες τις δράσεις του Δήμου Ήλιδας στο ζητούμενο της βιώσιμης ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη στρατηγικών για το σκοπό αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος