FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ολυμπία η τρισέγγονη του Πιερ Ντε Κουμπερτέν!

Ημερομηνία: 16-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της Γαλλικής τηλεόρασης γυρίζουν ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024

Στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται από την Τρίτη, η τρισέγγονη του Πιερ Ντε Κουμπερτέν, ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων και πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,  του οποίου η καρδιά αναπαύεται δίπλα από το ομώνυμο μνημείο  στην είσοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Η  Γαλλίδα βαρόνη  Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν  που είναι λάτρης του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ολυμπιασμού, ήρθε στην Αρχαία Ολυμπία , στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ  που γυρίζεται στη χώρα μας για τα 128 χρόνια φιλίας Ελλάδας- Γαλλίας , συνοδεύοντας  ένα τηλεοπτικό συνεργείο της Γαλλικής Τηλεόρασης TV5,  το οποίο κινηματογραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το  υλικό αυτό θα αποτελέσει μέρος ενός ντοκιμαντέρ,  εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, όπου θα εγκαινιαστεί εκεί και το Μνημείο του Πιερ Ντε Κουμπερτέν.

Πρώτος σταθμός τους ήταν η Πιερία όπου κινηματογράφησαν τις ομορφιές του Ολύμπου, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείου του Δίου και ακολουθούν η Αρχαία Ολυμπία  και οι επισκέψεις στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γαλλική Πρεσβεία για συνεντεύξεις και τις απαραίτητες κινηματογραφικές εικόνες.

Στην Αρχαία Ολυμπία την Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν που κατέλυσε μαζί  με τον γκρουπ των Γάλλων στο ξενοδοχείο ΗΛΙΣ,   συνόδευε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, επίκουρος καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ιωάννης Μπάρμπας και κατά την εδώ επίσκεψή της ο   προπονητής του Συλλόγου Πάλης ΤΙΤΑΝ  Πύργου Αλέξης Κολιτσόπουλος με αντιπροσωπεία μαθητών του αθλητικού σωματείου ΤΙΤΑΝ, ενώ παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα αθλητισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Όπως ήταν φυσικό πρώτος σταθμός της επίσκεψής της στην Ολυμπία, ήταν το προσκύνημα στο μνημείο του παππού της βαρόνου Πιέρ ντε Κουμπερτέν στη ΔΟΑ, όπου μάλιστα ο κ. Ιωάννης Μπάρμπας συνέλλεξε λίγο χώμα από την Ολυμπιακή γη που τόσο αγάπησε ο βαρώνοςΠιέρ ντε Κουμπερτέν , το τοποθέτησε σε ένα πορσελάνινο κουτάκι και της το πρόσφερε. Εν συνεχεία ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ενώ όπως η ίδια ανέφερε, στόχος της είναι να μπορέσει να δείξει με την επίσκεψή της στην Αρχαία Ολυμπία από πού ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες και ότι το ξεκίνημα αυτό έγινε από τον Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και βεβαίως να εμπνεύσει νέους αθλητές μεταφέροντας το μήνυμα του Ολυμπισμού. Εκτός από την χώρα μας, θα επισκεφθούν και άλλες χώρες και αν η πανδημία δεν σταθεί εμπόδιο, φιλοδοξούν να ταξιδέψουν στις τέσσερις ηπείρους που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς αγώνες, όπου θα υπάρξουν πολλές δραστηριότητες.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το αθλητικό σωματείο ΤΙΤΑΝ Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος