FOLLOW US: facebook twitter

Στην Οδησσό ο Ν. Δένδιας για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια

Ημερομηνία: 03-04-2022 | Συντάκτης:

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Νίκος Δένδιας είχε χθες επαφές τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα όσο και με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουρερ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τόσο για την παροχή βοήθειας, όσο και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη προς τη δυτική Ουκρανία.

Ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνει συχνά το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της Αθήνας για την πολυπληθή ελληνική κοινότητα στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πέραν της Μαριούπολης, είναι γνωστό ότι και στην Οδησσό ζουν πολλοί ομογενείς, ενώ πολλοί είναι και αυτοί που έχουν προσφύγει εκεί από τη διαλυμένη Μαριούπολη, όπου υπάρχει ζήτημα διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου στο οποίο αναμιγνύονται επίσης Παρίσι και Άγκυρα. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος