FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ισπανία εκπαιδευτικοί από την Ηλεία

Ημερομηνία: 16-02-2023 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA1 με τίτλο «Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε Ηλείας» 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συνεχίζει τις κινητικότητες των εκπαιδευτικών της στo πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ KA1 με τίτλο «Καινοτο(λ)μώ στη Δ.Δ.Ε Ηλείας»  στο σχολείο IES Serra d’Espadà στην Όντα της Ισπανίας από 29 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2023.

Στη μετακίνηση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Ζαχαροπούλου Ευφροσύνη από τη ΔΔΕ Ηλείας, Μπούλιαρη Αθανασία από το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, Καρύδη Γεωργία από το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, Αβραμίδη Αθηνά και Κοπανιτσάνου Μαρία από το ΓΕΛ Ζαχάρως, και Τσώκου Ιωάννα και Βουλγαρίδου Κυριακή από το ΓΕΛ Βάρδας.

Το σχολείο (γυμνάσιο – γενικό και επαγγελματικό λύκειο) έχει 1300 μαθητές (παιδιά και ενήλικες) και 160 καθηγητές. Η επιτόπια παρακολούθηση περιελάμβανε επίσκεψη των κτιριακών εγκαταστάσεων: εργαστηρίων, γραφείων διοίκησης και τμημάτων, γυμναστηρίων, σχολικών αιθουσών, καντίνας, εξωτερικών εγκαταστάσεων όπως προαύλιο, γηπέδων κ.α. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις για τα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Στη διάρκεια της εβδομάδας  πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση διαφορετικών μαθημάτων όπως Φιλοσοφίας, Φυσικής Αγωγής, Ξένων Γλωσσών σε καθημερινή βάση στην αγγλική,  γαλλική γλώσσα καθώς και στα ισπανικά και καταλανικά. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαθεματικότητα μέσω της υλοποίησης project. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα επιμορφωτικό εργαστήριο σχετικά με τη βελτίωση του προφορικού λόγου στη διδασκαλία ξένων γλωσσών μαζί με ισπανούς συναδέλφους.

Η ομάδα των καθηγητριών ξεναγήθηκε σε ιστορικά μνημεία της Όντα, όπως το κάστρο με τους 300 πύργους, το οποίο χρονολογείται από το 10ο αιώνα. Η πόλη διαθέτει ακμάζουσα βιοτεχνία κεραμικών (Azulejo), η μακρά ιστορία των οποίων εκτίθεται στο μουσείο Manolo Safont.

Η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα ζεστή από τους Ισπανούς συναδέλφους: μοιράστηκαν απλόχερα τον τρόπο σκέψης τους, τον εκπαιδευτικό τους σχεδιασμό και πρόσφεραν πιάτα της τοπικής γαστρονομίας, όπως παέγια.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΙΚΥ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος