FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία τα δυο πρώτα βραβεία του Διασυνοριακού Διαγωνισμού Ανοικτής Καινοτομίας

Ημερομηνία: 31-01-2023 | Συντάκτης:


Με πρωταγωνιστή την Ηλεία ολοκληρώθηκε ο Διασυνοριακός Διαγωνισμός Ανοικτής Καινοτομίας που διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων (hubs)/ Holistic networking of creative industries via hubs» με ακρωνύμιο «CREATIVE@HUBs» του Προγράμματος Interreg V-A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020 .
Ο διαγωνισμός αφορούσε τη βράβευση των καλύτερων καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων – ιδεών στις παρακάτω ενότητες :
• Αγροδιατροφικός τομέας
• Χειροτεχνία / Εικαστικές-Καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές Τέχνες
• Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά
Πρώτο βραβείο για την επιχείρηση «Παντελής Μυλωνάς & Υιοί Ο.Ε.» , η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται δυναμικά στον κλάδο των παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών . Η επιχείρηση «Παντελής Μυλωνάς & Υιοί Ο.Ε.» , εφαρμόζοντας πρότυπα ποιότητας αλλά και με καινοτόμες ενέργειες , σύγχρονες πρακτικές κι εξωστρέφεια , στοχεύει στη διαρκή βελτίωση των προϊόντων της , τα οποία εκθέτονται στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό , μεταφέροντας και προβάλλοντας ένα κομμάτι από τον τόπο μας , τον πολιτισμό μας , καθώς και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό με θεματικό πυλώνα την γαστρονομία .
Ωστόσο τις εντυπώσεις κέρδισε η συμμετοχή του Ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πύργου , όπου κατάκτησε το επόμενο βραβείο . Αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε εκπαιδευτικός όμιλος ρομποτικής δημοτικού σχολείου σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας , και καταφέρνει όχι μόνο να διακριθεί αλλά να ανεβεί και στο βάθρο υπερισχύοντας σημαντικότατων Project , με ισχυρή παράδοση στο διεθνή αγροδιατροφικό τομέα . Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου του Ομίλου, εκπαιδευτικού κ. Σπύρου Λαζαρόπουλου , ανέπτυξαν την επιχειρηματική τους ιδέα , στα πλαίσια των θεματικών αντικειμένων που εκπαιδεύονται συστηματικά στον όμιλο. Έχοντας σαφές πλάνο , με έμπνευση, φαντασία, ευρηματικότητα , αλλά και με συνεργατικό πνεύμα , υπέδειξαν βιώσιμες καινοτόμες προτάσεις για το μέλλον του αγροδιατροφικού κλάδου. Ένα μέλλον δημιουργικό , ένα μέλλον που τους ανήκει.
Η τελετή απονομής βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής, στο ισόγειο).Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom: https://bit.ly/creativehubs_results.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια όχι μόνο στους βραβευθέντες αλλά και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες κι εύχεται καλή δύναμη για την συνέχεια κι επιτυχίες σε κάθε στόχο τους .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος