FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – Πεπεισμένοι για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Ημερομηνία: 06-08-2021 | Συντάκτης:

Πεπεισμένοι είναι οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος για τα αίτια των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Ηλεία το τελευταίο διήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η εκτίμησή τους είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο εμπρηστικό σχέδιο που είναι σε πλήρη εξέλιξη και τα κίνητρα του οποίου τρομάζουν.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» έγκυρη πηγή του Σώματος υπό τον όρο της ανωνυμίας, αυτός ή αυτοί που έβαλαν τις φωτιές, γνώριζαν ότι θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες που να δείχνουν ότι οι πυρκαγιές προήλθαν από γεωργικές περιοχές και από σχετικές εργασίες. Είχαμε ενάρξεις σε πέντε διαφορετικά σημεία, με ελάχιστη χρονική απόσταση μεταξύ τους, μέσα σε δασικές εκτάσεις που είναι πολύ κοντά σε κατοικημένη ζώνη. Η εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών που επεδίωκαν να θρηνήσουμε θύματα, με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα», επισημάνθηκε.

Η σοβαρότητα της κατάστασης προκάλεσε την άμεση κάθοδο κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής, το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις έρευνες, συλλέγοντας πληροφορίες και στοιχεία που μπορεί να λύσουν τον γρίφο. Πληροφορίες της Πρωινής αναφέρουν ότι έως χθες το απόγευμα δεν είχε προκύψει προσαγωγή ή σύλληψη υπόπτου, ωστόσο η σύνθεση του «παζλ» δεν αποκλείεται να αποφέρει καρπούς, ίσως και συντομότερα από όσο περιμένουμε.

Όσον αφορά τον εμπρηστικό μηχανισμό, οι πυροσβέστες έχουν διαπιστώσει ότι ένα από τα δημοφιλή εργαλεία στις τάξεις των εμπρηστών, είναι η ταυτόχρονη χρήση πευκοβελόνων με το γνωστό «φιδάκι» για τα κουνούπια, το οποίο προσφέρει το πλεονέκτημα της βραδυφλεγούς ύλης και δίνει τη δυνατότητα στους επίδοξους εμπρηστές να διαφύγουν εγκαίρως και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος