FOLLOW US: facebook twitter

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το θέμα των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών

Ημερομηνία: 14-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Συζητήθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία της κας Αυγερινοπούλου

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής συζητήθηκε εκτενώς προχθές το ζήτημα που απασχολεί την ΤΚ Αγίων ΘεοδώρωνΛεχαινών σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων για τη ρύπανση της ευρύτερης περιοχής από βιομηχανικές εγκαταστάσεις,  με πρωτοβουλία της προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρατέθηκαν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, καθώς και στοιχεία από την Επιθεώρηση Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από πλευράς των κατοίκων μίλησαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεχαινών, Αθαν. Χαραλαμπόπουλος, και ο δικηγόρος και κάτοικος της περιοχής Γιώργος Κατσαμπέρης, ο οποίοι έκαναν λόγο για περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής από το 2011κυρίως λόγω της έντονης δυσοσμίας, ενώ ο γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κων/νος Αραβώσης, αναφέρθηκε στις διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Από την πλευρά της εταιρείας μίλησε ο Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ανακριβείς μομφές και τόνισε ότι έχει καταθέσει φακέλους με στοιχεία σε όλους τους βουλευτές, και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, V.Chirico, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση της εταιρείας και είπε ότι θα κάνει ό,τι του υποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ακολούθησε η ενημέρωση από τον βοηθό Συνηγόρου του Πολίτης, Ιωάννη Σαγιά, και από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ευρήματα των ελέγχων τους και στις βελτιώσεις που έχουν γίνει. Στην επιτροπή μίλησε και ο καθηγητής Ιατρικής του Παν/μίου Πατρών, Μιχ.Λεοτσινίδης, ο οποίος παρέθεσε συμπεράσματα από την έρευνά του, στεκόμενος κυρίως στο θέμα της δυσοσμίας.

Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ. Λέντζας, ο οποίος έκανε λόγο για περιβαλλοντική υποβάθμιση και σημείωσε ότι αναμένει την τελική έκθεση του κ.Λεοτσινίδη, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι θα προασπίσει τα συμφέροντα και την υγεία των δημοτών. Ο αντιπερ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Βασιλόπουλος  ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να κλείσει η επιχείρηση αλλά να διορθωθου τα όποια προβλήματα υπάρχουν.Παρέμβαση έκαναν επίσης ο βουλευτής και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκρ. Φάμελλος και ο βουλευτής Ηλείας, Μιχ. Κατρίνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος