FOLLOW US: facebook twitter

Στην Εφορία θα βεβαιώνονται οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 15-04-2022 | Συντάκτης:

Στην αποστολή στοιχείων καταναλωτών – οφειλετών λογαριασμών ύδρευσης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Πύργου θα προχωρήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Αρχαίας Ολυμπίας, ως έσχατο μέτρο για την αντιμετώπιση της μεγάλης απώλειας εσόδων εξαιτίας των σωρευμένων οφειλών.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Νίκος Μαρούντας, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης πάρθηκε μετά την περίοδο χάριτος που δόθηκε στους οφειλέτες εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που προέκυψαν από την πυρκαγιά:

«Η ΔΕΥΑ -τονίζει ο κ. Μαρούντας- είναι μια επιχείρηση που λειτουργεί με τεράστια έξοδα χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις. Οι πόροι της προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την είσπραξη των λογαριασμών ύδρευσης – αποχέτευσης, οπότε είναι αναγκασμένη με κάθε νόμιμο μέσο να προασπίσει τη λειτουργία και την ανταποδοτικότητά της. Οι δημότες μας προσδοκούν να παράγουμε κοινωφελές έργο, με κατασκευή αλλά και συντήρηση υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό το έργο δεν μπορεί να παραχθεί όταν δεν υπάρχουν τα ανταποδοτικά έσοδα. Θα πρέπει να το κατανοήσουν οι οφειλέτες και να προσέλθουν στη ΔΕΥΑ για ρύθμιση των οφειλών τους, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να βεβαιώσουμε τα οφειλόμενα ποσά στην Εφορία».

Η ΔΕΥΑ μέσα στο επόμενο διάστημα θα επεξεργαστεί και πάλι τους πίνακες των οφειλών και θα προχωρήσει στις επιβαλλόμενες από το νόμο ενέργειες. Βέβαια, επειδή η τουριστική σεζόν μόλις ξεκίνησε και όλος ο κλάδος (επαγγελματίες, εργαζόμενοι, προμηθευτές κλπ) χρειάζεται κάποιο χρονικό περιθώριο οικονομικής ανάκαμψης, παρέχεται στους οφειλέτες μια τελευταία προθεσμία ρύθμισης των οφειλών τους έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής οι οφειλές όσων δεν προσέλθουν για ρύθμιση – τακτοποίησή τους, θα βεβαιώνονται στη Δ.Ο.Υ. Πύργου και θα γίνεται διακοπή της υδροδότησής τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος