FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ασφάλεια Πύργου η δικογραφία για τον θάνατο του Β. Κοτρέτσου

Ημερομηνία: 12-04-2021 | Συντάκτης:
Ερευνάται και επίσημα ως εγκληματική ενέργεια, τι περιμένουν οι αστυνομικοί

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου έχει διαβιβαστεί πλέον η δικογραφία που αφορά τον θάνατο του 58χρονου Βασίλη Κοτρέτσου στις 16 Αυγούστου του 2020 στο Σκουροχώρι, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες η Αγγελική Νικολούλη, καθώς η αδελφή του θανόντος κατέθεσε σχετικό υπόμνημα με το οποίο ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν στο «Φως στο Τούνελ» επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αστυνομικών για το τι έγινε εκείνο το μοιραίο βράδυ, οι οποίοι περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA για να διαπιστώσουν αν ενεπλάκησαν κι άλλα πρόσωπα.

Όπως ανέφεραν έγκυρες αστυνομικές πηγές στην «Πρωινή», το πιθανότερο σενάριο είναι ο άτυχος άνδρας να δέχθηκε σφοδρό χτύπημα από όχημα που σίγουρα δεν είναι ένα απλό ΙΧ, αλλά μεγαλύτερου μεγέθους. Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών καταλήγουν στο ότι πρόκειται για υπερυψωμένο «φορτηγάκι», πάνω στο παρμπρίζ του οποίου πιθανότατα «κόλλησε» ο άτυχος Βασίλης μετά τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το συμβάν εκτυλίχθηκε περίπου 15 με 20 μέτρα μακριά από το γεφύρι.

«Σίγουρα το όχημα δεν είναι μικρό, διότι δεν προκάλεσε ζημιές στα πόδια του θανόντος. Αν σε χτυπήσει μικρό όχημα, ειδικά με μεγάλη ταχύτητα, πιθανότερο είναι να σε πετάξει πίσω ή να πάρεις… τούμπες μπροστά. Μάλλον πρόκειται για υπερυψωμένο φορτηγάκι. Μια πολύ πιθανή εκδοχή είναι να κόλλησε ο θανών με το κεφάλι στο παρμπρίζ από τη σύγκρουση και ο οδηγός να οδήγησε μερικά μέτρα έτσι και στη συνέχεια να σταμάτησε στο γεφύρι και να τον πέταξε. Για αυτό και δεν υπάρχει αίμα στο οδόστρωμα, παρά μόνο ελάχιστο, που ενισχύει την εικασία μας ότι έπεσε κατά τη μεταφορά του. Με τις εξετάσεις DNA από δείγματα που ελήφθησαν από συγκεκριμένα σημεία του σώματος του θανόντος, θα διαπιστώσουμε αν ταυτίζονται με το DNA του αίματος ή υπήρχε και δεύτερο DNΑ πάνω του, εξέλιξη που σίγουρα θα μας επαληθεύσει αν όντως κάποιος ή κάποιοι τον μετέφεραν και τον πέταξαν στο κανάλι», επισημάνθηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, που για ευνόητους λόγους διατηρεί την ανωνυμία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους αστυνομικούς έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής αυτοκινήτου VOLVO S40, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί λόγω του θραύσματος καθρέφτη που εντοπίστηκε στο σημείο, καθότι από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για παλιότερο συμβάν. Όπως επισημάνθηκε στην Πρωινή, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα DNA και μαζί με την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση να συνθέσουν τα στοιχεία. Ωστόσο, υπογράμμισαν πως και πάλι δεν είναι εύκολη η εξιχνίαση της υπόθεσης, διότι η ταυτοποίηση DNA γίνεται μόνο κατ΄αντιπαραβολή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος