FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφ. Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Ημερομηνία: 23-06-2022 | Συντάκτης:

-Μνημόνιο συνεργασίας με εταιρεία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών 


Με τη ρήση του Βίκτωρος Ουγκό «όλος ο κόσμος έχει μια κοινή πατρίδα, την Αρχαία Ολυμπία» ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς υπέγραψε στον Προφήτη Ηλία της Κοινότητας Φλόκα Αρχαίας Ολυμπίας, μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρία «Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ – Husqvarna» και τον εκπρόσωπό της κ. Αλέξανδρο Παπαδόπουλο για τη δωρεά μηχανημάτων διαχείρισης δασικής ύλης για τις ανάγκες της πυροπροστασίας της περιοχής.

«Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ότι είμαστε πιο ασφαλείς είναι η πρόληψη», τόνισε ο κ. Αμυράς, προσθέτοντας: «Εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος έχουμε σταματήσει να χρησιμοποιούμε τον όρο κλιματική αλλαγή, χρησιμοποιούμε τον όρο κλιματική κρίση και αν δεν πάρουμε όλοι τα μέτρα μας, εάν φτάσουμε χρησιμοποιούμε τον επόμενο όρο που είναι η κλιματική κατάρρευση σημαίνει ότι δεν θα έχουμε επιστροφή.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ελληνικού κράτους καθαρίζουμε προληπτικά ευαίσθητα και κρίσιμα δασικά οικοσυστήματα της χώρας. Σήμερα που μιλάμε βρίσκονται δεκάδες συνεργεία και καθαρίζουν σε περίπου 80 με 100 τοποθεσίες όλη την Ελλάδα 77.000 στρέμματα δάσους, συντηρούν 16.000 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και συντηρούν ή διανοίγουν περίπου 1.600 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης 50 εκ € και άλλα 20 εκατομμύρια από τον Κρατικό προϋπολογισμό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα».

Καταλήγοντας ο κ. Αμυράς τόνισε ότι άπαντες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στο δάσος και την ανάγκη προστασίας του, υπογραμμίζοντας ότι το 96% των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος που υποδέχθηκε τον κ. Αμυρά στον χώρο της εκδήλωσης, τον ευχαρίστησε για τη γόνιμη συνεργασία που έχει μαζί του εδώ και αρκετούς μήνες στο πλαίσιο της προσπάθειας αποκατάστασης της πυρόπληκτης περιοχής. Ευχαρίστησε ακόμη την εταιρία, τονίζοντας ότι η Ολυμπία με τις διαχρονικές αξίες που εκπροσωπεί και τον συμβολισμό της σε σχέση με την παγκόσμια ειρήνη μπορεί να εμπνεύσει μια μεγάλη προσπάθεια συνεργασίας των λαών για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθότι οι επιπτώσεις της δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε συγκρούσεις και να δυναμιτίσουν την ειρήνη.

«Ο Δήμος και οι άλλοι τοπικοί φορείς θα είμαστε αρωγοί και συμμέτοχοι σ’ αυτή την προσπάθεια και σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια θα είμαστε σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Περιφέρεια ο Δήμος μας θα βοηθήσει σε ό,τι ζητηθεί», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Παρόντες στη συνάντηση οι Βουλευτές κα Διονυσία Αυγερινοπούλου και κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, οι Δασάρχες Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας και Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής, εκπρόσωποι του Δασαρχείου και των Δασικών Συνεταιρισμών που εργάζονται στην αποκατάσταση, κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος