FOLLOW US: facebook twitter

Στην Άπω Ανατολή η Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 07-07-2016 | Συντάκτης:

olympia-apostoli-yakusa

Ταξίδι στη Γιακουτία για τους Διεθνείς Αγώνες Νέων Ασίας

Στη μακρινή Γιακουτία στα βάθη της Σιβηρίας θα ταξιδέψει αποστολή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για να συμμετάσχει στους 6ους Διεθνείς Αγώνες Νέων της Ασίας. Ο δήμος συμμετέχει στο πλαίσιο της αδερφοποίησης με την πόλη Γιακουτσκ, πρωτεύουσα της δημοκρατίας των Σάχα, ομόσπονδου κρατιδίου της Ρωσίας. Πολυμελής αποστολή της Γιακουτίας είχε συμμετάσχει τον περασμένο Απρίλιο στις εκδηλώσεις για την Τελετή Αφής των Ολυμπιακών Αγώνων της Βραζιλίας στην Ολυμπία. Η παγκόσμια πόλη θα συμμετάσχει με αθλητές στον στίβο και το ταε κβον ντο με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας. Για τη συμμετοχή αυτή στην Άπω Ανατολή μίλησαν χθες οι φορείς του δήμου Αρχ. Ολυμπίας που θα πραγματοποιήσουν αυτό το μακρύ ταξίδι.

Η δημ. Σύμβουλος Αρχ. Ολυμπίας και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων Ολυμπιακών Θεμάτων και Παιδείας, Ρόη Αντωνοπούλου, μίλησε για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές και τις ανταλλαγές σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο. «Πιστοί στο ραντεβού, μας κάλεσαν να συμμετάσχουμε στους 6ους Διεθνείς Αγώνες Νέων της Ασίας που θα διεξαχθούν στη Γιακουτία, από τις 5 έως τις 17 Ιουλίου 2016. Στους συγκεκριμένους αγώνες θα λάβουν μέρος παιδιά από το δήμο, κάποια παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας τα οποία έχουν επιλεγεί με πολύ αυστηρά κριτήρια και ελπίζουμε βεβαίως στην επιτυχία τους, όπως και στην Ανκόνα πριν από περίπου δύο εβδομάδες, για τους αγώνες που συμμετείχαμε. Θα συμμετάσχουν στους αγώνες ηλικίας 14, 15 και 16 ετών σε στιβικά αγωνίσματα και στο Tae Kwon Do».

Ο υπεύθυνος παιδείας και αθλητισμού δήμου Αρχ. Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, μίλησε για τους οκτώ αθλητές που θα συμμετάσχουν πρόκειται για  «Στο Tae Kwon Do έχουμε κάνει μια αυστηρή επιλογή από αθλητές της περιοχής και του Πύργου, αθλητές του Πέλοπα και είναι ο Παναγιώτης Τσίγκλας, η Τόνια Κατσομαλλιάρη και η Αλεξάνδρα Μπίνη. Στο στίβο απευθυνθήκαμε στους προπονητές των σωματείων του Πύργου και θα συμμετάσχουν κάποιοι αθλητές που έχουν διαπρέψει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αυτοί είναι ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος στο άλμα εις μήκος, εις ύψος και τριπλούν, η Ιωάννα Αναγνωστοπούλου και η Ελένη Χριστοπούλου που θα αγωνιστούν στις ταχύτητες, ο Ηλίας Κακόγιαννος στα 1000 μέτρα και ο Αριστείδης Μπακατσέλος στο μήκος και τα 100 μ. Η επιλογή ήταν αυστηρή και τα παιδιά θα προσπαθήσουν να πάρουν εμπειρίες. Σίγουρα δεν θα έχουμε μεγάλες επιτυχίες καθώς οι Αγώνες αφορούν σε εθνικές ομάδες» είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιονίκη, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του συλλόγου στην αδερφοποίηση με τη Γιακουτία το 2012 και πως ο Ολυμπιονίκης δεν μπορεί να συμμετάσχει στα ομαδικά αθλήματα αλλά υποστηρίζει το δήμο στην αποστολή αυτή όπως άλλωστε υποστηρίζει και κάθε αθλητική διοργάνωση που αφορά την περιοχή της Ολυμπίας.

Ο αθλητής του Tae Kwon Do, Παναγιώτης Τσίγκλας, δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Έχω συμμετάσχει ακόμα μια φορά σε αγώνες στο εξωτερικό στην Αλβανία. Υπάρχει αγωνία, έχουμε κάνει εντατικές προπονήσεις και έτσι συνεχίζουμε. Πιστεύω ότι θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα». Και ο αθλητής του στίβου, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ανέφερε ότι «ο σύλλογος μας δέχτηκε την πρόταση του δήμου για τη συμμετοχή στους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποκτήσω μια τέτοια εμπειρία και είναι λογική η αγωνία καθώς είναι πρώτη φορά για εμάς. Είμαι πανέτοιμος για τους αγώνες, φάνηκε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου κατέκτησα τη 2η θέση». Η αποστολή αναχωρεί σήμερα για τη Μόσχα και θα φτάσει στη Γιακουτία στις 9 Ιουλίου. Τα αγωνίσματα που συμμετέχουν οι αθλητές διεξάγονται από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου. Η επιστροφή στην Αρχ. Ολυμπία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Ιουλίου. Μαζί με τους παραπάνω θα ταξιδέψει και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τζαβάρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος