FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αμαλιάδα «Ο Εθνικός Αγώνας του 1821»

Ημερομηνία: 17-12-2021 | Συντάκτης:

Επιστημονικό συνέδριο από σήμερα έως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου


*Αφιερωμένο στον ιστορικό και συγγραφέα Λεωνίδα Καρνάρο, που πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή

Ξεκινά στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 17 και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας, το επιστημονικό συνέδριο «Ο Εθνικός Αγώνας του 1821».

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ήλιδας, συμμετέχουν επιστήμονες και ιστορικοί ερευνητές από όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και μέσα από τις ομιλίες τους θα φωτιστούν σημαντικές πτυχές της Επανάστασης του 1821. Το συνέδριο, εντάσσεται στη θεματική ενότητα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση και το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Κοροβέσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός καθώς και ο Πρόεδρος του επιστημονικού συνεδρίου κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος, πρ. καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην οποία κάλεσαν τους κατοίκους όλης της Ηλείας, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του μοναδικού για όλη την Πελοπόννησο, Συνεδρίου.

Να σημειωθεί πως το Συνέδριο, όπως ανέφερε ο κ Αντώνης Πατρινός, είναι αφιερωμένο στον ιστορικό και συγγραφέα Λεωνίδα Καρνάρο, ο οποίος πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος