FOLLOW US: facebook twitter

Στην αιωνιότητα ο Μένης Κριτσέλης: Η Ζαχάρω αποχαιρετά το δήμαρχο της καρδιάς της…

Ημερομηνία: 28-01-2021 | Συντάκτης:

Το δήμαρχο της καρδιάς της στα τελευταία του πατήματα στον τόπο που λάτρεψε και υπηρέτησε πιστά το μεγαλύτερο και πιο γόνιμο μέρος της ζωής του, θα υποδεχθεί και θα αποχαιρετίσει σήμερα η Ζαχάρω. Ο μακροβιότερος των δημάρχων της Ηλείας για την εποχή του, ο τέως  δήμαρχος Μένης Κριτσέλης έφυγε αθόρυβα το βράδυ της Τρίτης στην αγκαλιά της οικογένειάς του , το ίδιο αθόρυβα όπως είχε επιλέξει να περάσει το βίο του, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη  στην τοπική κοινωνία της Ζαχάρως, της Ολυμπίας αλλά και όλης της Ηλείας, αφού ήταν παντού αγαπητός.

Ο Μένης Κριτσέλης ήταν απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, θήτευσε στον πόλεμο στην Κορέα και στην συνέχεια ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, θέτοντας υποψηφιότητα στο δήμο Ζαχάρως  που υπεραγαπούσε, γι αυτό προσέφερε και σε αυτήν την πόλη την ψυχή του και της άνοιξε το δρόμο για μια αναπτυξιακή πορεία. Αγάπη που του ανταπέδωσαν οι κάτοικοι της Ζαχάρως με την εμπιστοσύνη τους και τη ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια, αφού εκλεγόταν ανελλιπώς από το 1983 έως και το 2002.

Την διαδρομή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την προσωπικότητα του, σέβονταν όλοι οι εκάστοτε δήμαρχοι της Ηλείας, που είχαν τον Μένη πρότυπο, θεωρώντας τον Πρύτανη της Αυτοδιοίκησης, με τη γνώμη του να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα πάντα.  Με την στάση ζωής του, το ήθος και την εντιμότητά του,  κέρδισε τον απεριόριστο σεβασμό, ακόμα και εκείνων που διαφώνησαν πολιτικά μαζί του . Ήταν ένας άοκνος «εργάτης» της Τ.Α  που ποτέ δεν πρόδωσε τις αρχές του και  άφησε για πάντα τη σφραγίδα του στη Ζαχάρω. Η συνεχής προσφορά του, οι αρχές και οι αξίες που κράτησε αναλλοίωτες σε όλη του τη σταδιοδρομία αποτελούν μια ουσιαστική παρακαταθήκη για όλους τους επόμενους αιρετούς , απλά γιατί διέφερε πολύ από τους κλασικούς δημάρχους.

Αλλά και σαν άνθρωπος ο Μένης  ήταν  ένας γίγαντας με λεβέντικο παράστημα και  ατόφια ψυχή μικρού παιδιού, ευγενής, κιμπάρης, του άρεσε να κερνάει φίλους και επισκέπτες  στα ταβερνάκια της παραλίας της Ζαχάρως και να διηγείται ιστορίες. Μια σπάνια ψυχή, που δεν βλάστησε, μέσα της τίποτα το ταπεινό και δόλιο..

Ευτύχησε να έχει μια πολύ ωραία οικογένεια στην Αρχαία Ολυμπία, παντρεμένος με την επιχειρηματία Κούλα Κοτρέτσου, απέκτησε τρια παιδιά, τον Αντώνη, τον Ηρακλή και την Μαρίκα που ήταν όλοι κοντά του σε κάθε του βήμα τα τελευταία δύσκολα χρόνια.  Μάλιστα η γυναίκα του τον αποχαιρέτισε χθες με μια συγκινητική  ανάρτηση στο φβ που κατακλύστηκε από εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα: «Και χίλια περιστέρια θα σου κρατούν τα χέρια, στο καλό αγάπη μου…”.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 12 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ζαχάρως ενώ η ταφή  του Μένη Κριτσέλη θα γίνει στο κοιμητήριο Αρχαίας Ολυμπίας

Η Πρωινή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του…

Ο νυν δήμαρχος Κ. Αλεξανδρόπουλος αποχαιρετά το Μ. Κριτσέλη

Με ανάρτησή του στο φβ ο νυν δήμαρχος Ζαχάρως αποχαιρετά τον τ. δήμαρχο Μένη Κριτσέλη:

“Ο Δήμαρχος Μένης Κριτσέλης, ένας άνθρωπος αξιών και αρχών, ένας καλός φίλος, έφυγε από τη ζωή.

Θα τον θυμάμαι πάντα με συγκίνηση για την ανιδιοτελή του αγάπη για τον τόπο μας και την Πατρίδα. Άλλωστε αγωνίστηκε ακούραστα για αυτά μέχρι την τελευταία του πνοή.

Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος