FOLLOW US: facebook twitter

Στην 201η Έπέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης

Ημερομηνία: 27-09-2022 | Συντάκτης:

Συμμετείχαν στην μεγάλη παρέλαση με την παραδοσιακή φορεσιά του Πύργου

Στις  εορταστικές εκδηλώσεις και στην μεγάλη παρέλαση στην Αρκαδική παρέλαση την Κυριακή το πρωί για την Άλωση της Τριπολιτσάς, συμμετείχε από την Ηλεία, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος Ωλένης, που παρέλασε με την παραδοσιακή φορεσιά του Πύργου, αποδίδοντας τιμή και δόξα στους προγόνους μας και στον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ωλένης Φιλάρετο. .

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης αποδέχθηκε την πρόσκληση του δήμου Τρίπολης και του τμήματος Πολιτισμού, ενώ εκτός από την παρέλαση κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των  Αρχιερέων και Προκρίτων στην πλατεία Αρεως στην Τρίπολη, η πρόεδρος του Συλλογου κ. Αγγελική Δημητρακάκη.

Η κ. Δημητρακάκη ευχαρίστησε τον δήμο Τρίπολης και το τμήμα Πολιτισμού καθώς και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΤΚ. Ωλένης, τον πρόεδρο κ. Λύσσανδρο Παπαδόπουλο,την αντιπρόεδρο κ.Γεωργια Δημητροπούλου,το  μέλος κ.Λαμπρο Βασιλόπουλο τα παιδιά και  τους συνοδούς  της αποστολής, καθώς και το Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και την κ . Αιμιλία Γιαννοπούλου για τις συμβουλές της.

Τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις στην Αρκαδική πρωτεύουσα για την 201η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς και την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους  παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ τίμησε με  την παρουσία του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος