FOLLOW US: facebook twitter

Στη ζώνη υψηλού κινδύνου σήμερα η Ηλεία και με 38ο Κελσίου!

Ημερομηνία: 04-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Συναγερμός για φωτιές και πάλι στη δυτική Ελλάδα-Καύσωνας προ των πυλών

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Εν τω μεταξύ τα απόμενα δύο 24ωρα, θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου .  Στην Ηλεία αναμένεται το θερμόμετρο να «χτυπήσει» τους 38 βαθμούς Κελσίου σήμερα Πέμπτη και τους 39ο την Παρασκευή μαζί με ανέμους 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από το Σάββατο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος