FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βουλή μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πύργου στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Αρχικά οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στην ιστορική και εικαστική έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τίτλο «Αντικρίζοντας την Ελευθερία!

Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Θαύμασαν ένα πανόραμα εκθεμάτων που παρουσιάζονται στους χώρους της Έκθεσης, με κεντρικό άξονα τη ζωφόρο της Αίθουσας Τροπαίων στον πρώτο όροφο του Μεγάρουτης Βουλής με ζωγραφικές σκηνές της Επανάστασης και των πολεμικών και διπλωματικών γεγονότων του Αγώνα κατά το διάστημα 1821-1831.

Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, να καθίσουν στα έδρανα του Κοινοβουλίου και να ενημερωθούν αναλυτικά για την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης μετέβησαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και παρακολούθησαν την αλλαγή της φρουράς.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μαυρομάτης Κωνσταντίνος, Υποδιευθυντής του σχολείου, φιλόλογος,κ. Αφέντη Άννα, φιλόλογος, κ. Σπυροπούλου Διονυσία, Αγγλικής γλώσσας και κ. Λουμιώτης Ευστάθιος, μαθηματικός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος