FOLLOW US: facebook twitter

Στη Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης προχωρά ο Δήμος Πηνειού

Ημερομηνία: 06-02-2019 | Συντάκτης:

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» εντάχθηκε το έργο «Αναβάθμιση και επέκταση δικτύων ύδρευσης Δήμου Πηνειού» προϋπολογισμού 1.872.149,67€.

Η πράξη περιλαμβάνει τα εξής έργα:

Υποέργο 1 : Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και επέκταση στο σχέδιο και στην επέκταση του σχεδίου στη Δ.Κ. Γαστούνης», Προϋπολογισμού 645.161,29 €. Προβλέπεται αναβάθμιση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Γαστούνης και συγκεκριμένα θα γίνει αντικατάσταση τμημάτων πεπαλαιωμένου αγωγών, συμπεριλαμβανομένου και πολλών τμημάτων αμιάντου καθώς και την δημιουργία ζωνών απομόνωσης για τον έλεγχο και συντήρηση του δικτύου.

Υποέργο 2: Αντικατάσταση Εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βρανά της Δ.Κ. Βαρθολομιού, προϋπολογισμού 302.822,58 €. Σκοπός του έργου είναι η αντικατάσταση του Εξωτερικού  δικτύου ύδρευσης του οικισμού Βρανά που είναι από αμίαντο και η αναβάθμιση του υδατόπυργου Βαρθολομιού.

Υποέργο 3: Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος παρακολούθησης, καταγραφής και ελέγχου των παροχών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πηνειού, Προϋπολογισμού   924.165,80  €.

Προτείνονται σύγχρονα συστήματα ποσοτικής και ποιοτικής διαχείρισης & ελέγχου των υδάτινων πόρων του Δήμου Πηνειού με τα οποία αναμένεται να γίνεται ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί άμεσα για την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεών του τόσο στη λειτουργία όσο και την υγεία των πολιτών καθώς και να συνδεθεί με το σύγχρονο διυλιστήριο στο φράγμα Πηνειού.

«Η προτεινόμενη πράξη θα συμβάλει στη παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών ύδρευσης εκ’ μέρους του Δήμου, θα έχει οφέλη στην υγεία των πολιτών του Δήμου Πηνειού (μονίμου, εποχιακού και επισκεπτών), τη μείωση των διαρροών του πόσιμου νερού που οφείλονται στη παλαιότητα του δικτύου αλλά και στην ελάττωση του αριθμού των βλαβών που αυτό παρουσιάζει και θα παρέχει μία ολοκληρωμένη ποιοτική και αποδοτική χρήση των υδάτινων πόρων με την σύνδεσή του με το Διυλιστήριο» σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Καστρινός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος