FOLLOW US: facebook twitter

Στη μάχη των πυρκαγιών με νέο όχημα πυρόσβεσης η Π.Υ. Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 17-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Η ΠΔΕ προμηθεύτηκε συνολικά πέντε μέσω ΕΣΠΑ

Το νέο υπερσύγχρονο  όχημα πυρόσβεσης, δυναμικότητας 5 τόνων νερού και 500 λίτρων που προστέθηκε στον στόλο των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, παρουσίασε ο Διοικητής της Επιπυραγός κ. Κώστας Χριπάτσιος.

Όπως επισήμανε ο κ. Χριπάτσιος, τέτοιο όχημα είχε ως τώρα μόνο η Π.Υ Πύργου και πλέον απέκτησε ένα και η Αμαλιάδα, ενώ συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πέντε.

«Τα οχήματά μας ήρθαν με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μετά από συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά προμήθεια 29 οχημάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ». Αναφερόμενος στα επιμέρους χαρακτηριστικά του ανέφερε ότι  «είναι ένα όχημα πέντε τόνων νερού με 500 λίτρα αφρό, ιπποδύναμης 340 ίππων, euro 6. Έχει πολλά πλεονεκτήματα σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια του προσωπικού, αλλά και με πολλά νέα συστήματα για την κατάσβεση πυρκαγιών όπως είναι ο χειρισμός της αντλίας και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό και από το πίσω μέρος της αντλίας, ο αυλός οροφής χειρίζεται από την οροφή, διαθέτει ενδοεπικοινωνία, προστασία των επιβαινόντων με αναπνευστικές συσκευές μόνο για το εσωτερικό της καμπίνας, εργάτη μπροστά, αυτοπροστασία, έχει κίνηση 4Χ4 με διπλά λάστιχα πίσω για να έχει σωστό πάτημα».

Το νέο απόκτημα της Π.Υ Αμαλιάδας αναμένεται να φανεί πολύ χρήσιμο σε κάθε περίπτωση πυρκαγιάς  που απευχόμαστε βεβαίως να υπάρξει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος