Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο κύβος ερρίφθη και η Δάφνη Ανδραβίδας, παρά τα θρυλούμενα, θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας, μη αποδεχόμενη την κενή θέση στη Β΄ και μένοντας πιστή στο αρχικό της πλάνο. Το πλάνο να δώσει χώρο και χρόνο στα δικά της παιδιά από την ακαδημία, να αποκομίσουν παραστάσεις κι εμπειρίες άλλη μια χρονιά στην Γ΄ κατηγορία και σοφότεροι πλέον ποδοσφαιρικά να προβούν στο επόμενο βήμα της καριέρας τους, σε ανώτερη κατηγορία. Και βήμα-βήμα οι νεαροί παίκτες της ακαδημίας σε λίγα χρόνια να χτυπήσουν την πόρτα της 11αδας στα δύσκολα και δη στη μεγάλη κατηγορία του ηλειακού ποδοσφαίρου.

Η Δάφνη, πορευόμενη από μια στιβαρή Διοίκηση, προεξαρχούσης της δυναμικής όσο και ρηξικέλευθης Ρούλας Φανού, που έχει ξεκάθαρο πλάνο σχετικά με τον τρόπο ανέλιξης της ομάδας μέσα από την προώθηση και εξέλιξη των παικτών της ακαδημίας, υπό τις οδηγίες και φέτος του Τάκη Δρακοπουλου που αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδιά, θα συμμετάσχει στη Γ'΄ τοπική κατηγορία, παρά το γεγονός πως έχει αποκτήσει παίκτες Γ΄ Εθνικής όπως ο Βατσής, ο Παπαχριστόπουλος κι ο Μπατζακόπουλος.

Οι έμπειροι όσο και εξαιρετικοί αυτοί ποδοσφαιριστές θα κληθούν να “ποδηγετήσουν”, να κατευθύνουν αγωνιστικά και πνευματικά τα 14 “μειράκια” που έχει στο ρόστερ της η φετινή Δάφνη. 14 παίκτες από τους 24 είναι κάτω των 18 ετών κι αυτό αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη “επένδυση” για τη Δάφνη. Μια επένδυση για το μέλλον. Πρόκειται για νεαρούς-ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που είναι οι εν δυνάμει αυριανοί πρωταγωνιστές του συλλόγου στις μεγάλες κατηγορίες. Κι αυτό προσπαθεί να πετύχει η Δάφνη, ακολουθώντας μια διαφορετική ατραπό σε σχέση με ό,τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία και όχι μόνο.

Δάφνη: «Η επιλογή της Γ΄ Κατηγορίας είναι ένα βήμα μπροστά»

Η Διοίκηση της Δάφνης πήρε θέση για την απόφασή της να πάρει μέρος στη Γ' Κατηγορία κι όχι στη Β όπου άνοιξε θέση. Επεξηγεί το -ορθολογικό- σκεπτικό της και τονίζει πως θέλει να χτίσει μια ακόμη πιο δυνατή Δάφνη για το αύριο.

Η ανακοίνωση της Δάφνης έχει τίτλο “Η Δάφνη Ανδραβίδας χτίζει το αύριο” κι αναφέρει τα εξής: “Η διοίκηση της ΑΓΣ Δάφνη Ανδραβίδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής Κατηγορίας ΕΠΣ Ηλείας, σε μια απόφαση που αποτελεί συνειδητή επιλογή και μέρος ενός ξεκάθαρου πλάνου για το μέλλον του συλλόγου.

Η Δάφνη διαθέτει ένα ιδιαίτερα δυνατό ρόστερ, με μεταγραφές και ποδοσφαιριστές που έχουν την ποιότητα, την εμπειρία και τις παραστάσεις για να ανταποκριθούν στη Β΄ Κατηγορία, αλλά ακόμη και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση επέλεξε να δώσει προτεραιότητα σε κάτι μεγαλύτερο από μια άμεση αγωνιστική διάκριση. Να επενδύσει στη νέα γενιά.

Οι έμπειροι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ομάδα δεν αποκτήθηκαν μόνο για να ενισχύσουν αγωνιστικά τη Δάφνη. Έρχονται να αποτελέσουν στήριγμα, παράδειγμα και οδηγό για τα νεότερα παιδιά, μεταφέροντας γνώσεις, εμπειρίες και νοοτροπία νικητή.

Στόχος είναι τα νέα παιδιά να πάρουν χρόνο, ευκαιρίες και πολύτιμες εμπειρίες, δίπλα σε ποδοσφαιριστές που μπορούν να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν και να αποτελέσουν τους αυριανούς πρωταγωνιστές του συλλόγου.

Η επιλογή της Γ΄ Κατηγορίας δεν είναι ένα βήμα πίσω. Είναι ένα βήμα μπροστά. Γιατί η Δάφνη δεν θέλει απλώς να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα για σήμερα. Θέλει να χτίσει μια ακόμη πιο δυνατή Δάφνη για το αύριο. Με εμπειρία, ταλέντο, πίστη και σχέδιο, ξεκινάμε”.

Φωτο: Βαγγέλης Δημητρόπουλος