FOLLOW US: facebook twitter

Στη φυλακή ο Λιγνάδης με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή μετά την μαραθώνια απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη κράτησε τέσσερις ώρες ενώ είχε προηγηθεί η αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, η οποία κατατέθηκε από την υπεράσπιση του και τελικά απορρίφθηκε.

Δύο από τους μάρτυρες, που είχε επικαλεστεί ο Δ. Λιγνάδης, με δήλωσή τους, τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης και πως αγνοούν τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία τους ανακοινώθηκαν δημοσίως, αφήνοντας έκθετη την υπερασπιστική του γραμμή.

Ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας δήλωσε αμέσως μετά: “Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Ειναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος”.

Επί 3,5 ώρες ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογούνταν ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Στο πλευρό του ήρθαν και οι πέντε μάρτυρες που κατέθεσαν μετά από πρόταση της υπεράσπισης Λιγνάδη και ειδικότερα: η πρώην υπουργός Πολιτισμού και ηθοποιός Ελένη Κούρκουλα, ο ιδιοκτήτης του Action 24 Διον. Παναγιωτάκης, ο αδελφός του κατηγορούμενου, μία πρώην δικαστική λειτουργός και ένας συγγενής τους.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει ότι «σκοπός τους ήταν η ηθική μου εξόντωση» και όχι ο εγκλεισμός του στην φυλακή.

«Είμαι αθώος, ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό – σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με οι χωρίς τη συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κάτι είχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», αναφέρει, αρχικά, στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πηγή: www.rosa.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος