FOLLOW US: facebook twitter

Στη φάκα των αντικειμενικών αξιών Αρχαία Ολυμπία και Κυλλήνη

Ημερομηνία: 05-01-2023 | Συντάκτης:

Μέχρι τον Μάρτιο επεκτείνονται οι αντικειμενικές αξίες σε άλλες 2.167 περιοχές της χώρας, ώστε να φτάσει στο 100% η κάλυψη των ακινήτων της Επικράτειας που καλύπτονται από το αντικειμενικό σύστημα.

Πρόκειται για περιοχές οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα, μέσα στις οποίες υπάρχουν ακίνητα «φιλέτα» τα οποία υποφορολογούνται μέχρι τώρα ενώ η αξία τους είναι ακόμη και πολλαπλάσια σε σχέση με άλλα ακίνητα που είναι εντός του αντικειμενικού συστήματος.

Τα περισσότερα εξ αυτών είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμών, αλλά ορισμένα είναι αξιοποιήσιμα ως τουριστικά, καθότι είναι παραλιακά, και άρα υψηλής αξίας, που μέχρι τώρα διαφεύγουν της κανονικής φορολόγησης.

Σήμερα, το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων καλύπτει 13.808 ζώνες και απομένουν 2.167 ζώνες που είναι εκτός και οι οποίες θα ενταχθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Μεταξυ των περιοχων που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων είναι και η Ηλεία και συγκεκριμένα η  περιοχή της  Κυλλήνης του δήμου  Ανδραβίδα και οι παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, όπως επίσης και η Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος