FOLLOW US: facebook twitter

Στη δικαιοσύνη για το Κάμπινγκ Κουρούτας – Στόχος του δήμου Ήλιδας να αποτρέψει την παραχώρησή του σε ιδιώτη

Ημερομηνία: 02-12-2021 | Συντάκτης:

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμος Ήλιδας για να αποτρέψει την ιδιωτικοποίηση του Δημοτικού Κάμπινγκ της Κουρούτας από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία προκήρυξε διαγωνισμό για τη μίσθωσή του.

Όπως ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος Αντώνης Πατρινός, από το 1977 λειτουργεί συνεχώς μέχρι και σήμερα Δημοτικό Κάμπινγκ, αναψυκτήριο και δημοτική πλαζ στην Κουρούτα από τον Δήμο Ήλιδας, , με επιτυχία.

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΤΑΔ, η οποία φέρεται ως διαχειριζόμενη τον χώρο, δημιούργησε περιορισμούς στη λειτουργία των δομών τού δήμου και, κατ΄ επέκταση στη χρήση του από τους πολίτες. Επιπλέον, προχώρησε στις 5 Νοεμβρίου σε προκήρυξη με ανοικτό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του ακινήτου.

Κατόπιν τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει την άμεση ανάκληση του διαγωνισμού μίσθωσης του χώρου στον οποίο βρίσκεται το Δημοτικό Κάμπινγκ και τη μακροχρόνια παραχώρησή του για χρήσεις, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

«Ο Δήμος Ήλιδας, στον οποίο δικαιωματικά ανήκει η λαϊκή πλαζ από τότε που εξαιρέθηκε από την αναδάσωση, το έτος 1977, και του παραχωρήθηκε για μακροχρόνια χρήση, απαιτεί την μακροχρόνια παραχώρηση για χρήσεις, όπως μέχρι σήμερα. Για αυτό και δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση οποιουδήποτε, που θα αναιρεί και στο ελάχιστο, την χρήση του χώρου σαν λαϊκή ελεύθερη πλαζ και τον δημόσιο χαρακτήρα του. Επιπλέον αναθέτει άμεσα σε εξειδικευμένο Δικηγορικό Γραφείο την άσκηση προσφυγής κατά της διακήρυξης μίσθωσης», αναφέρει η απόφαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος