FOLLOW US: facebook twitter

Στη διάθεση των παιδιών η πανέμορφη παιδική χαρά στο Λάλα

Ημερομηνία: 08-12-2021 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος»


Μια πανέμορφη παιδική χαρά, πραγματικό στολίδι  στο κέντρο του Λάλα, είναι πλέον στη διάθεση των παιδιών του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, που μπορούν να περνούν εκεί τον ελεύθερο χρόνο τους και να απολαμβάνουν το παιχνίδι. Την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε  η περίφραξη και τοποθετήθηκαν τα όργανα και έτσι η παιδική χαρά πανέτοιμη,  είναι πλέον στη διάθεση των παιδιών.

Η παιδική χαρά του Λάλα, υλοποιήθηκε ως έργο από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και μάλιστα στο χώρο τοποθετήθηκε και η σχετική πινακίδα με τα στοιχεία του έργου και του φορέα υλοποίησης, όπως και τις οδηγίες χρήσεις και λειτουργίας. Όπως αναφέρεται  θα είναι ανοιχτή για τα παιδιά από την ανατολή ως την δύση του ηλίου- εκτός από τις ώρες κοινής ησυχίας-  ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα άνω των 14 ετών που δεν συνοδεύουν παιδιά.

Το ζητούμενο βεβαίως τώρα είναι, οι ίδιοι οι κάτοικοι να προστατέψουν από βανδαλισμούς  και να συντηρήσουν  την πρώτη αξιοπρεπή παιδική χαρά,, που τόσο πολύ επιθυμούσαν τα παιδάκια της περιοχής, στο ιστορικό Λάλα με σχέδιο πόλης από την εποχή του Όθωνα. Γι αυτό και οι σύλλογοι της περιοχής όπως και το Συμβούλιο της ΔΕ Λάλα, ζητούν από όλους όσους την χρησιμοποιούν να τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί που είναι στην ταμπέλα, για να διατηρηθεί για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται, καθαρή, με σεβασμό στην γειτονιά και  τις ώρες κοινής ησυχίας. Παράλληλα  θα πρέπει να τηρηθούν οι ηλικιακοί περιορισμοί στη χρήση της. Στο χώρο τοποθετήθηκαν και κάδοι, άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια από κανέναν και οι υπηρεσίες θα είναι αυτές που θα μεριμνήσουν για το άδειασμά τους. Τέλος όπως επισημαίνουν, καλό θα ήταν το βράδυ να κλειδώνει για να μην γίνει ξέφραγο αμπέλι, γιατί παλαιότερα τουλάχιστον, αυτή ήταν η τύχη των παιδικών χαρών, που για ένα διάστημα τις χαίρονται και μετά δυστυχώς τις καταστρέφουν. Σεβασμός λοιπόν από όλους πρωτίστως στα παιδιά, γιατί σε αυτά απευθύνεται η νέα παιδική χαρά.

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος