FOLLOW US: facebook twitter

Στην Αρχ. Ολυμπία ο νέος Πρέσβης της Κίνας-Συνάντηση με τον Δήμαρχο ενόψει Αφής της Φλόγας

Ημερομηνία: 04-10-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Συνεργασία πάνω σε θέματα που αφορούν την επικείμενη τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου είχαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Πρέσβη της Κίνας κ. Xiao Junzheng.


Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας και ήταν η πρώτη υπηρεσιακή επαφή του Κινέζου Πρέσβη, από την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Χάρης Σπηλιόπουλος που έχει την ευθύνη για την Αφή της Φλόγας από πλευράς Δήμου.

Κατά τη συζήτηση έγινε ενημέρωση στον κ. Xiao Junzheng για τις προετοιμασίες της πόλης για την Αφή, την τελετή υπογραφής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αλλά και την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα πλαισιώσουν το γεγονός. Ο Κινέζος Πρέσβης ενημερώθηκε από τον κ. Σπηλιόπουλο πάνω στις λεπτομέρειες της τελετής Αφής, ενώ η συζήτηση εστίασε στις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, απαιτώντας μόνο επίσημες παρουσίες εντός του αρχαιολογικού χώρου και αποφυγή συνωστισμών στις παράλληλες εκδηλώσεις.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας, με τον κ. Γεωργιόπουλο να αναφέρεται στο Σύμφωνο Φιλίας μεταξύ των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Χαϊντιέν Κίνας, από το 2008 έως το 2013, στο πλαίσιο του οποίου υπήρξαν διάφορες πολιτιστικές ανταλλαγές. Ο Δήμαρχος επίσης αναφέρθηκε στην εμπορική δυναμική του ελαιολάδου της Ολυμπίας στην Κινεζική αγορά αλλά και στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της τουριστικής συνεργασίας. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Γεωργιόπουλος προσέφερε στον κ. Xiao Junzheng ένα αντίγραφο αρχαίου αγαλματίδιου του μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας και ο Κινέζος Πρέσβης ανταπέδωσε με μια συλλογή αναμνηστικών νομισμάτων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της χώρας του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος