FOLLOW US: facebook twitter

Στ. Αντωνίου: «Περιμένω θετική εισήγηση για την Γ΄ Εθνική-Οι Ενώσεις θα αποφασίσουν για τα τοπικά»

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

O αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο., Στέργιος Αντωνίου, μίλησε στην ιστοσελίδα mikriliga.com και απάντησε σε ερωτήματα όπως αυτό της επανέναρξης της Γ΄ Εθνικής αλλά και της ανόδου από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Γ΄ Εθνική, βάζοντας τέλος στα σενάρια για προβιβασμούς με κλήρωση.

Ο κ. Αντωνίου είπε μεταξύ άλλων:

Για το αν θα αποφασιστεί σήμερα να επαναρχίσουν οι προπονήσεις στη Γ΄ Εθνική: «Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση πως όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά. Η Επιτροπή έχει αντιληφθεί μέσω στοιχείων ότι το ποδόσφαιρο δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου καθώς διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο. Βγάλαμε ένα ακόμα πιο αυστηρό πρωτόκολλο και με την στήριξη της πολιτείας θα πάρουν οι ομάδες τα τεστ, οπότε νομίζω έχει ανοίξει η προοπτική. Ακόμα και 28 του μήνα μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική δράση. Το Υπουργείο ασχολήθηκε ενεργά με την παρέμβασή του για τα τεστ αλλά και όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν υπάρξει σε ομάδα κρούσμα, θα γίνουν περισσότερα τεστ αλλά και αρκετά μεγαλύτερος έλεγχος έτσι ώστε να μην υπάρξει επέκταση του προβλήματος. Δεν έχει καμία διαφορά με τη Σούπερ Λιγκ…Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω. Υπάρχουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ενώ ήταν σε χειρότερη υγειονομική κατάσταση κοντεύουν να τελειώσουν και το δικό μας είναι στην αρχή».

Για το αν θεωρεί ότι θα υπάρξει σήμερα θετική εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους: «Ναι, το πιστεύω ο κ. Εξαδάκτυλος και η κα Παγώνη όπως δήλωσε και σε εσάς, είναι θετικοί. Ήταν έκπληξη που σταμάτησε γιατί είναι οργανωμένο. Αν ανοίξει η αγορά για παράδειγμα, θα κάνουν όλοι τεστ; Όταν όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και έχουν κάνει τεστ, είναι καθαροί, πού είναι το πρόβλημα; Στην Ευρώπη οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάζονται, σε πολλούς χώρους λειτουργούν έτσι. Στο αεροπλάνο, ας πούμε, εισέρχονται εκατό άνθρωποι χωρίς τεστ, δεν μπορείς να πεις να μην αγωνιστεί ο άλλος…».

Για τα τοπικά και παιδικά πρωταθλήματα: «Εμείς πιέσαμε να ανοίξει άμεσα η Γ’ Εθνική. Τα τοπικά δυστυχώς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς βρισκόμαστε ήδη στο Μάρτιο. Τα παιδάκια όμως μπορούν να παίξουν, πηγαίνουν στο Δημοτικό, συνωστίζονται σε μια αίθουσα και δεν μπορούν να παίξουν σε εξωτερικό μεγάλο χώρο με προστασία; Έχουμε αποφασίσει να ρωτήσουμε τις Ενώσεις αν θέλουν να σταματήσει για φέτος η δράση και να βάλουμε μπροστά μόνο για τα παιδικά. Είναι πρόταση δική μου, να ερωτηθούν οι Ενώσεις αν θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα ως το τέλος της περιόδου. Και αν σταματήσουν θα είναι με επιθυμία των Ενώσεων».

Για το σενάριο που θέλει ομάδες του τοπικού να προβιβάζονται με κλήρωση: «Είναι ανέκδοτο αυτό! Δε μπορούμε να συζητάμε για πρωτάθλημα με κλήρωση, αυτά γίνονται μέσα στο γήπεδο. Με λιγότερα παιχνίδια ναι, να το δεχτώ. Αλλά όχι με κλήρωση! Για εμένα είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε κάτι που έχει εξελιχθεί άσχημα. Αν κάνουν αναδιάρθρωση οι παραπάνω κατηγορίες, θα κάνουμε κι εμείς, που έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος