FOLLOW US: facebook twitter

Στενεύουν τα περιθώρια για τη ΜΕΘ Πύργου: Και τυπικά παρελθόν οι δύο γιατροί, καθώς διορίστηκαν σε Aθηναϊκό νοσοκομείο

Ημερομηνία: 09-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Παρελθόν και τυπικά αποτελούν οι δύο εντατικολόγοι από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής συμμετείχαν με επιτυχία στην πρόσφατη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών και ήδη τοποθετήθηκαν σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας.

Η αποχώρησή τους, η οποία είχε προαναγγελθεί από τις 8 Οκτωβρίου του 2020, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο Νοσοκομείο, αφού το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μένει με δύο μόνο γιατρούς σε αυτή την ευαίσθητη κλινική, οι οποίοι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες, τόσο σε επίπεδο ωραρίου όσο και επίπεφο εφημεριών.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου γνωρίζει το πρόβλημα από τις αρχές του προηγούμενου μήνα και είναι σε διαρκή επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ για να βρει λύση, ωστόσο μέχρι και χθες δεν είχε γνωστό τι μέλλει γενέσθαι, καθώς η Πρωινή επικοινώνησε δύο φορές με τον διοικητή κ. Χρήστο Χριστόπουλο, ο οποίος όμως και τις δύο φορές αδυνατούσε να μας πληροφορήσει.

Το σίγουρο είναι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και αν δεν αντικατασταθούν άμεσα οι γιατροί που αποχώρησαν, η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ αναπόφευκτα θα τεθεί στο τραπέζι των επιλογών, εξέλιξη που εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας θα επιβαρύνει τη Δημόσια Υγεία σημαντικά.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου, Παναγιώτης Απαλίδης, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι με δύο γιατρούς δεν καλύπτεται

η κλινική και δεν βγαίνουν ούτε οι εφημερίες ενός μήνα, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος