FOLLOW US: facebook twitter

Στελέχη των Οικολόγων Πράσινων στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας, το φυσικό περιβάλλον των οποίων υπέστη μεγάλο πλήγμα από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ηλεία, επισκέφθηκε την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 κλιμάκιο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, αποτελούμενο από το Μέλος του Πανελλαδικού Συμβούλιου και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα, τον Συντονιστή Δ. Ελλάδας, Γιώργο Γουβιά και τον Συντονιστή Ηλείας, Νίκο Σακκούλη.

Η επίσκεψη αποτέλεσε φόρο τιμής στη μνήμη των δεκάδων ανθρώπων – θυμάτων της προ 14 ετών φονικής πυρκαγιάς στην Ηλεία αφού συνέπεσε με την θλιβερή επέτειο της 24ης Αυγούστου του 2007.

Η αντιπροσωπεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη συνέχεια βρέθηκε στο Δασαρχείο Πύργου όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δασάρχη κ. Παναγιώτη Λάττα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Λάττας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του κόμματος για το μέγεθος της καταστροφής και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια ώστε οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση τους.

May be an image of 1 person, standing and road

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Κατερίνα Ανδρικοπούλου – Σακοράφα τόνισε, «Από το 2007 φαίνεται να μην έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων των πυρκαγιών. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας, με τόσο προηγμένη τεχνολογία, να μην μπορούμε να προλαμβάνουμε τις πυρκαγιές στην αρχή τους. Αντί να δαπανώνται εκατοντάδες εκατομμύρια στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ας δοθεί επιτέλους έμφαση στην πρόληψη».

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Γουβιάς δήλωσε, «Οι πυρκαγιές δεν θα εκλείψουν από την περιοχή μας και τα επόμενα χρόνια. Το βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της πρόληψης προκειμένου οι συνέπειες είτε να μην υπάρχουν είτε να είναι οι λιγότερες. Απαιτείται, επίσης, “αναζωογόνηση” των Δασικών Υπηρεσιών τόσο με εκπαιδευμένο προσωπικό νεότερης ηλικίας όσο και με εξοπλισμό. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση είναι ελλιπή τη στιγμή που 14 χρόνια μετά, εδώ στην Ηλεία αναρωτιόμαστε που πήγαν τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη».

Τέλος, από την πλευρά του ο Νίκος Σακκούλης ανέφερε, «Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είχαμε ζητήσει από το 2019 η αντιπυρική περίοδος να διαρκεί περισσότερο ή και όλο το χρόνο δεδομένων των αλλαγών που έχει επιφέρει η διαταραχή των κλιματικών συνθηκών. Τους χειμερινούς μήνες θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται προληπτικές ενέργειες για την προστασία των δασών μας (καθαρισμοί, κλαδέματα αγροτοδασικών δρόμων κ.α.) και όχι να περιμένουμε κάθε χρόνο την τελευταία στιγμή. Προτάσεις που αποτελούν πάγιες θέσεις των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος