FOLLOW US: facebook twitter

Στέγασαν τα όνειρά τους – Κληρώθηκαν χθες από τον ΟΑΕΔ 6 Εργατικές Κατοικίες στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 24-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

oaed-klirwsiΠραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής με την κλήρωση εργατικών κατοικιών στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Νέο ξεκίνημα για έξι οικογένειες

 Με τα χαμόγελα των τυχερών που απέκτησαν σπίτι μέσα από τη διαδικασία κλήρωσης εργατικών κατοικιών γέμισε χθες το δημαρχείο Ανδραβίδας. Ο ΟΑΕΔ ως συνεχιστής του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας κλήρωσε έξι διαμερίσματα 82 έως 126 τ.μ. στο κτιριακό συγκρότημα Ανδραβίδα 1, ανάμεσα σε 15 δικαιούχους. Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και απομένει ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να παραδοθούν τα κλειδιά στους τυχερούς. Στο σύνολο τους πρόκειται για οικογενειάρχες με παιδιά και όπως ήταν αναμενόμενο ένα σπίτι – δώρο στον καιρό της κρίσης, είναι κάτι παραπάνω από όνειρο ζωής. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, του πρόεδρου του ΔΣ Νίκου Σοφιανόπουλου, του αντιδημάρχου Λάμπη Δημόπουλου, της προέδρου της ΤΚ Ανδραβίδας. Τον ΟΑΕΔ εκπροσώπησε η Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας Ειρήνη Μαρίνου που μετέφερε και το μήνυμα της διοικήτριας του Οργανισμού. Η διαδικασία έφερε εις πέρας το προσωπικό του ΟΑΕΔ Πύργου και τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της αρμόδιας επιτροπής. Οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί για την κλήρωση των 6 κατοικιών ήταν 18. Από το έλεγχο που έγινε δικαιούχοι βάσει ενσήμων και εισοδήματος ήταν 15 οι οποίοι κατατάχθηκαν στις κατηγορίες «Γ» και «Δ». Στην πρώτη κατηγορία τέσσερις δικαιούχοι διεκδίκησαν δύο κατοικίες και στη δεύτερη 11 δικαιούχοι τέσσερα σπίτια.

Τρισευτυχισμένοι οι τυχεροί

Σε τόσο δύσκολους καιρούς το να μπορέσεις να αποκτήσεις ένα σπίτι και μάλιστα με τέτοιο τρόπο είναι πραγματικά απίστευτο. Οι διαδικασίες για την κλήρωση των συγκεκριμένων κατοικιών, είχαν «παγώσει» για μήνες. Όμως μετά και την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης, προχώρησαν και φτάσαμε στη μεγάλη ημέρα χθες. Οι τυχεροί έχουν κάθε λόγω να πετάνε στα ουράνια.

Πατέρας τριών παιδιών ο Παναγιώτης Δρακόπουλος από την Ανδραβίδα είδε την τύχη να χαμογελά σε αυτόν και την οικογένειά του. «Θεωρώ πως αυτό είναι ότι καλύτερο για την οικογένειά μου, έχω τρία παιδιά. Οι εποχές είναι δύσκολες για να χτίσεις μια κατοικία. Οπότε το χαμόγελο της τύχης ήταν μεγάλο. Τώρα θα κάνουμε νέα αρχή και θα βάλουμε νέους στόχους ως οικογένεια. Ευχαριστούμε πολύ τους αρμοδίους για τη διαδικασία».

Πάτερ φαμίλιας ο Αριστείδης Μουσερής από την Ανδραβίδα, έχει εφτά παιδιά και μαζί με την γυναίκα του θα στεγαστούν όλοι στο δικό τους σπιτικό. «Δεν περιγράφονται τα συναισθήματα. Ξέρετε πως το περιμέναμε. Και βγήκαμε τελευταίοι στην κλήρωση. Έχω εφτά παιδιά και θα μείνουμε όλοι μαζί, πάνω κάτω, όλοι μαζί».

Για τον Γιώργο Παυλόπουλο από το Κάστρο, η δεύτερη φορά συμμετοχής του σε κλήρωση κατοικιών, ήταν και η τυχερή. «Επιτέλους η τύχη μου χαμογέλασε να έχω επιτέλους το δικό μου σπίτι. Έχω δύο μικρά παιδιά. Αφήνουμε πίσω το νοίκι, αφήνουμε αυτό το βραχνά και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Από την Ανδραβίδα και η Νίκη Μαρτζάκλη ήταν ανάμεσα στους τυχερούς της κλήρωσης. «Έχω οικογένεια με δύο παιδιά. Αυτό που συνέβη σήμερα δεν το περίμενα. Μέναμε σε νοίκι έως τώρα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά να μπούμε στο σπίτι μας».

Μια νέα ζωή ξεκινά για τη Μαρία – Αναστασία Νικολοπούλου από την Ανδραβίδα. «Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα. Το περίμενα πάρα πολύ αυτό. Για μένα ξεκινά μια καινούργια ζωή σήμερα να ζήσω με την οικογένειά μου. Έχω δύο παιδάκια και μένουμε σε νοίκι. Αλλά ξεκινά πλέον καινούργια ζωή».

Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος από τα Λεχαινά, περιμένει να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να μπει στο νέο του σπίτι. «Είχε αργήσει η διαδικασία από τον ΟΑΕΔ αλλά όλα καλά τώρα. Έχω οικογένεια με ένα παιδάκι. Ελπίζω να πάνε όλα καλά έως το τέλος να μπούμε σπίτι μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος