FOLLOW US: facebook twitter

Στάχτη πάνω από 70 στρέμματα δάσους στον Ξηρόκαμπο Ολυμπίας

Ημερομηνία: 05-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον
fwtia1
-Σωτήρια η επέμβαση της Πυροσβεστικής, εξετάστηκε η εκκένωση του χωριού

Περίπου 70 στρέμματα δάσους έκαψε η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές γύρω στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή του Ξηρόκαμπου Ολυμπίας, κινητοποιώντας ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Λόγω της ισχύος του ανέμου, η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, προκαλώντας αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή.  Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας επενέβησαν έγκαιρα και αποτελεσματικά και κατάφεραν με πολύωρη και δύσκολη προσπάθεια να την οριοθετήσουν και να τη θέσουν υπό έλεγχο, με την πολύτιμη συνδρομή εναέριων μέσων. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 33 οχήματα με 112 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου, 3 Α/Φ, 2 PZL, 5 Ε/Π, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου, με επικεφαλής τον Συντονιστή Πυροσβεστικών επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου υποστράτηγος κ. Τζουβάρα, τον Περ/κό διοικητή Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχο κ. Γεωργακόπουλο και τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Πύραρχο κ. Αντωνάκη.

Η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς το απόγευμα του Σαββάτου σήμανε νέο συναγερμό και εξετάστηκε η εκκένωση του ΤΚ Ξηροκάμπου για να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

«Τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο. Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος. Πράγματι ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οαντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γ.Γεωργιόπουλος. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν αμέσως ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Ταξίαρχος Απ.Μαρτζάκλης, και ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας.

Χθες το μεσημέρι η είχε τεθεί υπό έλεγχο και σιγόκαιγε μόνο εντός του οριοθετημένου χώρου. Στο σημείο, ωστόσο, ήταν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 27 οχήματα 14 άτομα πεζοπόρατμήμαα, χωρίς να χρειαστεί πυρόσβεση από αέρος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εικάζεται ότι η πυρκαγιά είναι «ύποπτη» και εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Φωτογραφίες: skalistiri.news


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος