FOLLOW US: facebook twitter

Σταύρος Ψαρόπουλος: «Λειτουργούν υποτυπωδώς οι Ενώσεις»

Ημερομηνία: 13-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Σταύρος Ψαρόπουλος, που είναι και το φαβορί για την προεδρία, στη μεγάλη συνέντευξή του στο Sportlesvos.gr, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις Ενώσεις και τη Γ΄ Εθνική.

Ο κ. Ψαρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων για τις Ενώσεις: «Τα ερασιτεχνικά σωματεία περιμένουν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της Ε.Π.Ο., η οποία πρέπει να διεκδικήσει. Θέλουμε μια διεκδικητική Ε.Π.Ο. προς πάσα κατεύθυνση. Τα έσοδα της Ε.Π.Ο. τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν δραματικά λόγω της γενικής οικονομικής κατάστασης στη χώρα μας και τώρα τελευταία ακόμα χειρότερα με τον κορονοϊό… Δεν υπήρξε, λοιπόν, συνεργασία με όλους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι Ενώσεις που υποτίθεται αυτές διοικούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κατά τόπους, να μην παίρνουν χρήματα από την Ε.Π.Ο., ούτε αυτά που πληρώνουν τους υπαλλήλους τους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πως οι ΕΠΣ δεν είναι κάποια μαγαζιά που έχουν έσοδα. Τα μόνα έσοδά τους είναι η στήριξη της Ε.Π.Ο. και της Πολιτείας. Η μεν Πολιτεία «αγρόν αγοράζει» επί τόσα χρόνια, αλλά και η Ε.Π.Ο. τα τελευταία χρόνια αδυνατεί δυστυχώς να τις στηρίξει. Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν υποτυπωδώς, δηλαδή να έχουν κόψει πολλά πράγματα από αυτά που πρέπει να κάνουν, αλλά και με την οικονομική στήριξη, δυστυχώς, των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία υποφέρουν, παράγοντες πληρώνουν και αναγκάζονται να πληρώνουν και κάποια χρήματα στις ΕΠΣ για να λειτουργήσουν. Αυτό πιστεύω ότι είναι λάθος. Και νομίζω αν η Ε.Π.Ο. μπορέσει να βρει κάποια έσοδα τέτοια που να ανταποκριθούν και οι Ενώσεις βρουν και δικά τους έσοδα, αφού τις βοηθήσει και υπάρχουν σχέδια προς τούτο, τότε όλοι μας θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση».

«Ευκαιρίες στα νέα παιδιά η Γ΄ Εθνική»

Για τη Γ΄ Εθνική θεωρεί πως πρέπει να είναι μια ευκαιρία σε νέα παιδιά να αναδειχτούν: «Βάζεις το στόχο και λες τι θέλω, ας πούμε, από τη Γ΄ Εθνική; Να είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, να γίνονται μεταγραφές από τα σωματεία και μόλις υποβιβάζονται από τη Γ΄ Εθνική να διαλύονται; Ή θέλουμε ένα πρωτάθλημα όπου θα δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά να αναδειχτούν μέσα από αγώνες πανελλήνιας εμβέλειας και να μπορέσουν να δείξουν τι αξίζουν κι έτσι να κερδίσει γενικά όλο το ποδόσφαιρο. Πρέπει λοιπόν να δούμε τι θέλουμε από κάθε πρωτάθλημα, ποιος είναι ο στόχος και να μη λειτουργούμε σαν Ενώσεις εντελώς υποκειμενικά. Δηλαδή, δεν μπορεί να γίνονται οι όμιλοι και να λέει ο Ψαρόπουλος ότι πρέπει να κάνω έναν όμιλο να βοηθήσω  τη ντόπια ομάδα. Όχι. Να γίνονται οι όμιλοι με βάση τα κριτήρια που θα πούμε. Θα είναι γεωγραφικά; Θα είναι οικονομικά, με βάση τις μετακινήσεις; Θα είναι όμως αυτά. Αν λοιπόν μπουν τέτοιες αρχές, δεν θα τσακώνεται κανένας. Επίσης, οι Πρόεδροι των Ενώσεων, λογικό, θέλουν όλοι να έχουν έναν εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική. Δεν είναι κακό, είναι καλό, διότι δίνεται σε όλα τα παιδιά το δικαίωμα να παίξουν μπάλα… Νομίζω πως όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να τα δούμε, μήπως πρέπει να κάνουμε μια καλύτερη Γ΄ Εθνική και να έχουμε και πάλι ένα πιο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Όλα αυτά εμείς οι παλιοί τα ξέρουμε και νομίζω ότι εύκολα θα κάτσουμε κάτω να τα συζητήσουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος