FOLLOW US: facebook twitter

O 21χρονος Πυροσβέστης Σταύρος Κάλελης από τον Πύργο «πάει» για δεύτερο πτυχίο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημερομηνία: 29-08-2020 | Συντάκτης:

Το 2017 κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία που του επέτρεπε την εισαγωγή του, στην σχολή της πρώτης του επιλογής, την Πυροσβεστική Ακαδημία. Τρία χρόνια μετά, και ενώ έχει ολοκληρώσει τη φοίτηση του στη σχολή και εργάζεται ήδη στο Σταθμό της Πυροσβεστικής στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, ο 21χρονος Σταύρος Κάλελης από τον Πύργο, ξαναέδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις και κατάφερε ακόμα μια επιτυχία. Με 17.893 μόρια, εισήχθη δεύτερος (2ος) πανελλαδικά με το παλιό σύστημα, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – DMST AUEB και η επιτυχία του αυτή, μόνο χαρά και περηφάνια γεμίζει τον ίδιο και την οικογένεια του.

Τι ήταν όμως αυτό που τον οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές, δεδομένου ότι έχει ήδη αποφοιτήσει από την Πυροσβεστική Ακαδημία και εργάζεται; Ο ίδιος, μιλώντας στην «Πρωινή» εξηγεί: «Σε μια στρατιωτική σχολή λαμβάνεις διαφορετικές γνώσεις από ένα πανεπιστήμιο. Ξέχωρα της εκπαίδευσης, είτε στο ειδικό είτε στο γενικό φάσμα του αντικειμένου σου, τις γενικές γνώσεις σε τεχνοκρατικές και θεωρητικές επιστήμες, μαθαίνεις να προσαρμόζεσαι σε ένα πειθαρχημένο περιβάλλον και να συνεργάζεσαι με άτομα με διαφορετικές νοοτροπίες από εσένα. Ωστόσο, όπως έλεγε και ένας εκπαιδευτής μας, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ένας νέος άνθρωπος καλό είναι να ζητά πάντα κάτι παραπάνω, να θέλει να βελτιωθεί, να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις κτλ. Για αυτό ξαναέδωσα και εξετάσεις, επειδή ήθελα να συνεχίσω τον κύκλο των σπουδών μου».

Το δύσκολο χειμώνα που μας πέρασε, ο 21χρονος συνδύασε εργασία και διάβασμα εκμεταλλευόμενος και την καραντίνα και κάνοντας μόνον λίγα μαθήματα τις τελευταίες μέρες πριν τις εξετάσεις μέσω διαδικτύου με τους καθηγητές του στο φροντιστήριο «ΑΝΑΛΥΣΗ»- τους οποίους και ευχαριστεί θερμά-, φρέσκαρε τις γνώσεις του και απαλλαγμένος από άγχη, συμμετείχε στις πανελλαδικές.

Πόσο εύκολο όμως είναι από δω και πέρα ο συνδυασμός εργασίας και σπουδών; «Ευτυχώς το εργασιακό περιβάλλον (δηλαδή η εργασία σε 24ωρες βάρδιες) ευνοεί την ταυτόχρονη φοίτηση και εργασία (τις ημέρες που δεν  εργάζεσαι), πράγμα το οποίο ώθησε πολλούς από όσους αποφοιτήσαμε από την σχολή πυροσβεστών να ξαναδώσουμε εξετάσεις και να συνδυάσουμε το επάγγελμα με τις σπουδές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος