FOLLOW US: facebook twitter

Σταθμός δασοπροστασίας στο βουνό του Κατακόλου θα εγκατασταθεί προσεχώς από το Δασαρχείο Πύργου για να βοηθηθεί η Π.Υ

Ημερομηνία: 06-02-2020 | Συντάκτης:

Ξύλινη κατασκευή για την εξυπηρέτηση των πυροσβεστών στο βουνό του Κατακόλου θα εγκαταστήσει το προσεχές χρονικό διάστημα το δασαρχείο Πύργου. Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, επιδίωξη της υπηρεσίας είναι να βοηθήσει την Πυροσβεστική στις καθημερινές περιπολίες για τη διαφύλαξη του άλσους με τη δημιουργία ενός σταθμού δασοπροστασίας.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον βανδαλισμό του μικρού χώρου θέασης που είχε δημιουργηθεί στο βουνό του Κατακόλου το περασμένο καλοκαίρι.

Άγνωστοι αφαίρεσαν τον τραπεζόπαγκο, έσπασαν ό,τι άλλο υπήρχε και άφησαν πίσω τους μια εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης, διόλου τιμητική για το Κατάκολο.

«Σε αυτόν τον χώρο καταφέραμε με πολυετή προσπάθεια να δημιουργήσουμε δυο θέσεις θέασης, ώστε όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν οποιαδήποτε ώρα την ομορφιά της περιοχής. Δυστυχώς κάποιοι δεν σεβάστηκαν τους κόπους της υπηρεσίας για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά είναι από αμέλεια. Ενημέρωσα και τον πρόεδρο του Κατακόλου για το συμβάν, διότι πρέπει όλοι οι πολίτες να βοηθήσουν για να προστατέψουμε αυτές τις κατασκευές», ανέφερε ο κ. Λάττας.

Όσον αφορά τους δασικούς χάρτες τόνισε ότι αναμένει τη νομοθέτηση των εξαγγελιών του υπουργού για να ενταθεί ο ρυθμός εξέτασης των αντιρρήσεων και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος