FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: «Η υπεύθυνη παρουσία της παράταξης μας διέσωσε τη λειτουργία του Δήμου Πύργου»

Ημερομηνία: 08-03-2023 | Συντάκτης:

Στάθης Καννής, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, που ψηφίστηκαν από τη δημοτική αρχή, δυστυχώς μόνο ως ελλιπή και ανεπαρκή μπορούν να χαρακτηριστούν. Όπως συμβαίνει επί τριάμισι χρόνια, ο Δήμαρχος εξάντλησε όλη την επινοητικότητά του σε προκλητικές απευθείας αναθέσεις, σε εξόφθαλμες κατατμήσεις και αδιαφανείς πολυδιασπάσεις ομοειδών έργων. Η πρακτική αυτή που έχει πιστά ακολουθηθεί μέχρι σήμερα έχει τα γνωστά αποτελέσματα: έργα που λιμνάζουν, έργα ημιτελή, έργα μη λειτουργικά καιμικροέργα προσωπικών εξυπηρετήσεων.

Εμείς, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, δηλώσαμε παρόντες με τους τέσσερις συμβούλους μας στην έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει απαρτία και να μην δοθεί η δυνατότητα στη δημοτική αρχή να επικαλείται προσχηματικά οποιοδήποτε εμπόδιο στο έργο της. Χωρίς την παρουσία της παράταξής μας, δεν θα εξασφαλιζόταν ο απαιτούμενος αριθμός συμβούλων για τη συνέχιση της διαδικασίας και έτσι ο Δήμος θα έμενε χωρίς Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό και θα οδηγείτο σε πλήρη παραλυσία. Η εν συνεχεία αποχώρησή μας, όμως, που σε τίποτα δεν εμπόδιζε τη λήψη απόφασης από τους συμβούλους της πλειοψηφίας (αφού ήδη είχε σχηματιστεί με τη δική μας παρουσία η ζητούμενη απαρτία), δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη ξεκάθαρη αντίθεσή μας στις επιλογές της δημοτικής αρχής. Μιας δημοτικής αρχής που αγνόησε παντελώς την πρότασή μας για ένα ορθολογικό Τεχνικό Πρόγραμμα που είχε πλειοψηφήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η θητεία του κ. Δημάρχου σε λίγους μήνες τελειώνει. Ο απολογισμός του είναι σίγουρα φτωχός και υπολείπεται των απαιτήσεων των συμπολιτών μας. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα θα αντιληφθεί το βάρος των ευθυνών του και θα προσπαθήσει με σοβαρότητα να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Η μοναδική προσπάθειά μας μέχρι τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και συμβάλλουμε με δημιουργικό τρόπο στην επίλυση τους. Μετά τις δημοτικές εκλογές, μια νέα δημοτική αρχή θα πιάσει το νήμα της πόλης από την αρχή, για να ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για την ανάταξή της. Πάντοτε με ειλικρίνεια και σεβασμό στους πολίτες και στις μεγάλες ανάγκες του Πύργου και των κοινοτήτων μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος