FOLLOW US: facebook twitter

Σταθερό το ρεύμα τουριστών κρουαζιέρας στον Πύργο

Ημερομηνία: 12-10-2022 | Συντάκτης:

-Μικρό αλλά υπαρκτό το οικονομικό αποτύπωμα στην εστίαση και στο εμπόριο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σταθερά αυξημένο είναι το ρεύμα επισκεπτών κρουαζιέρας στον Πύργο, αφού σε κάθε άφιξη επισκέπτεται την πόλη ένας μικρός αλλά υπολογίσιμος αριθμός τουριστών, οι οποίοι περιηγούνται στο κέντρο της.

Αρκετοί εξ αυτών φωτογραφίζονται, περιεργάζονται τις βιτρίνες καταστημάτων και επισκέπτονται εστιατόρια, καφές, τους ναούς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείο Εστίασης «Διόνυσος» Πύργου, Νίκος Τζαμαλής, το αποτύπωμα είναι μικρό αλλά θετικό και σίγουρα έχει βοηθήσει τους επαγγελματίες.

«Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει ως τώρα, είναι ότι αρκετοί εξ αυτών επισκέπτονται και τα καφές και τα εστιατόρια και σε αρκετές περιπτώσεις τρώνε ή πίνουν κάτι μέσα στην πόλη. Θεωρώ πως είναι θετικό το αποτύπωμα που αφήνουν.

Μπορεί να μην είναι το ιδανικό, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο από το τίποτα. Πιστεύω πως αν οργανώσουμε την πόλη και βελτιώσουμε ορισμένα πράγματα, θα είναι ακόμα καλύτερη η κατάσταση και θα είμαστε πιο έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, δήλωσε ότι η εικόνα είναι πιο ωραία στην πόλη όταν κυκλοφορούν τουρίστες, ωστόσο ανέφερε ότι ακόμα χρειάζονται πολλά να γίνουν για να υπάρχει απτό οικονομικό αντίκρισμα.

«Γενικά είναι καλό που κυκλοφορούν, διότι αλλάζει η εικόνα και το κλίμα στον Πύργο. Όμως προς το παρόν δεν πηγαίνουν σε όλη την αγορά παρά μόνο σε ένα μέρος της, αλλά ορισμένοι ψωνίζουν.

Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και περιμένουμε από την επιτροπή τουρισμού του δήμου να αναλάβει πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα με την τοποθέτηση χαρτών και άλλων πραγμάτων που πρέπει να γίνουν.

Μόνοι μας δεν μπορούμε να ανατάξουμε την πόλη, έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά να κάνουμε», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του δήμου Πύργου, Νίκος Κοτσώνης, τόνισε πως έχουν συζητηθεί προτάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης, όπως η δημιουργία ανεξάρτητου τουριστικού σάιτ που θα προβάλλει όλα τα αξιοθέατα του Πύργου και της Ηλείας, καθώς και βελτιωτικές παρεμβάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος