FOLLOW US: facebook twitter

Στάση εργασίας χθες από τους 27 εργαζομένους του προγράμματος «4000» του ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

-Κινητοποίηση και στη Ν.Μ. Αμαλιάδας

Σε 3ωρη στάση εργασίας, προχώρησαν χθες εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος 4.000 του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Πύργου, διεκδικώντας την άμεση μονιμοποίηση τους, καθ΄ όσον υπηρετούν στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος που έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ, ανάρτησαν πανό στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Πύργου έχοντας στο πλευρό τους για συμπαράσταση τόσο την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών όσο και το Σύλλογο Εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας.

Όπως τόνισαν, στο Νοσοκομείο του Πύργου μέσω του Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ, προσφέρουν εδώ και τέσσερα χρόνια, σημαντικές υπηρεσίες 27 συμβασιούχοι νοσηλευτές, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων και η απόλυση τους θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Παπαδημητρίου όλοι οι ωφελούμενοι του προγράμματος, έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των δομών ενώ σημειώνει με έμφαση πως «όλοι εμείς προσληφθήκαμε, όχι με κομματικά κριτήρια αλλά μέσω των αδιάβλητων διαδικασιών και την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid19, με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια. Όπως έγινε κατανοητό λόγω της πανδημίας Covid19, η οποία δεν έχει παρέλθει και αναμένουμε το δεύτερο κύμα της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τις υπηρεσίες ούτε ενός στελέχους του, με εμπειρία και γνώση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις γνωστές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι κενές θέσεις του ΕΣΥ, ακόμα και πριν την πανδημία είναι γνωστό ότι ανέρχονται σε τριάντα χιλιάδες (30000)» ανέφερε, καταλήγοντας ότι αυτό που ζητούν είναι την άμεση μονιμοποίηση τους καθώς υπηρετούν στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή χρόνια, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος συναντήθηκαν και με το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλο ο οποίος και τους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στο δίκαιο αίτημα τους.

Και στην Αμαλιάδα

Στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε και στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων συμμετείχε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που υπηρετεί με ελαστικές μορφές εργασίας, ΟΑΕΔ,ΣΟΧ Επικουρικά, ΙΔΟΧ. Οπως τονίζουν σε ανακοινωση τους θα συνεχίσουν τον αγώνα υπερασπιζόμενοι τους εργαζόμενους και τις ανάγκες των δημοσίων δομών για μόνιμο προσωπικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος