FOLLOW US: facebook twitter

Στάση εργασίας των εργαζομένων του “Ειδικού Προγραμμάτων 4000 Εργαζομένων του ΟΑΕΔ” που εργάζονται στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 01-06-2020 | Συντάκτης:

Σε 3ωρη στάση εργασίας, προχωρούν την Πέμπτη 4 Ιουνίου (7πμ-10πμ) οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος 4.000 του ΟΑΕΔ που απασχολούνται στο Νοσοκομείο Πύργου, διεκδικώντας την άμεση μονιμοποίηση τους, καθ΄ όσον υπηρετούν στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωση τους, στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπως και στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, υπηρετούν αδιάλειπτα επί τέσσερα (4) σχεδόν χρόνια, σχεδόν τέσσερις χιλιάδες (4000) νοσηλευτές, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς και εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω του ΟΑΕΔ “Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας”, για ένα (1) έτος. Στην Ν.Μ. Πύργου υπηρετούν είκοσι επτά (27) συμβασιούχοι και η σύμβαση τους  τροποποιήθηκε και παρατάθηκε το 2017, 2018, 2019 και 2020, ανανεώνοντας τις συμβάσεις κάθε φορά, για ένα έτος. Οι συμβάσεις αυτές, λήγουν αρχές του 2021.

“Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μαζική απόλυση 4000 νοσηλευτών, παρασκευαστών, τραυματιοφορέων και άλλων ειδικοτήτων από το Ε.Σ.Υ. θα δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων όλης της επικράτειας.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος ήδη έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες δεξιότητες και την απαιτούμενη εμπειρία για να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των δομών και των φορέων του ευαίσθητου τομέα της Δημόσιας Υγείας”.

Όλοι εμείς προσληφθήκαμε, όχι με κομματικά κριτήρια αλλά μέσω των αδιάβλητων διαδικασιών και την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την κοινωνία μας και την πατρίδα μας, στη μάχη κατά της πανδημίας του Covid19, με αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια.

Όπως έγινε κατανοητό λόγω της πανδημίας Covid19, η οποία δεν έχει παρέλθει και αναμένουμε το δεύτερο κύμα της, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει την πολυτέλεια να στερηθεί τις υπηρεσίες ούτε ενός στελέχους του, με εμπειρία και γνώση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψιν τις γνωστές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι κενές θέσεις του ΕΣΥ, ακόμα και πριν την πανδημία είναι γνωστό ότι ανέρχονται σε τριάντα χιλιάδες (30000).

Ως εκ τούτου, ζητούμε Την άμεση μονιμοποίηση μας, καθ΄ όσον υπηρετούμε στις ίδιες θέσεις επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, έχοντας παράλληλα αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου, στηρίζει την πανελλαδική ημέρα δράσης των 4000 εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, “οι εργαζόμενοι αυτοί, εργάζονται αδιάλειπτα επί τέσσερα (4) συνεχή έτη, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ, πρωτοστατώντας και στην πανδημία Covid 19, η οποία παραμένει διαρκής απειλή. Η ένωση θεωρεί πως επιβάλλεται η μονιμοποίηση τους, καθώς έχουν ήδη αποκτήσει πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας και αποτελούν πλέον εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ είναι γνωστό πως στο ΕΣΥ υπάρχουν τριάντα χιλιάδες (30000) κενές θέσεις εργασίας. Το ήδη αποδυναμωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν έχει την ευχέρεια να απωλέσει τις υπηρεσίες έμπειρων νοσηλευτών. Η Ένωση θεωρεί πως είναι ανούσιο, να εκπαιδεύεται προσωπικό και να απολύεται στην πιο παραγωγική του ώρα. Πάγια θέση της Ένωσης αποτελεί η απαίτηση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθώς και του επικουρικού προσωπικού, όλων των κλάδων, που υπηρετεί στο ΕΣΥ, ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στον κρίσιμο τομέα της υγείας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος