FOLLOW US: facebook twitter

«Σταματήστε να μετακινείτε προσωπικό…»: Παράσταση διαμαρτυρίας Δημάρχου Ήλιδας, φορέων και εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας στο Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 31-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-«Αν υπήρχε σχέδιο λουκέτου δε θα προκηρύσσονταν θέσεις μόνιμων ιατρών ούτε θα αυξάνονταν ο πρ/σμός» δήλωσε ο Διοικητής

 

Την αντίθεση τους, στις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών προς το Νοσοκομείο Πύργου για την στήριξη των εφημεριών του, εξέφρασαν προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Ηλείας, στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν φορείς και εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση και του  μέλους της ΠΟΕΔΗΝ Δημήτρη Κουρουβακάλη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωκράτης Σωτηρόπουλος και οι εργαζόμενοι, επισήμαναν ως προς το Δ.Σ. ότι δε θα επιτρέψουν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου υποστηρίζοντας πως οι 34 κλίνες που διαθέτει μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου οι κλινικές της οποίας εμφανίζουν πληρότητα ασθενών.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος μίλησε για αφαίμαξη του προσωπικού που πρέπει να σταματήσει ενώ ο κ. Λυμπέρης δήλωσε πως θα μεριμνήσει για την απόκτηση Αξονικού τομογράφου ώστε να μην αποτελεί δικαιολογία για τις εφημερίες του Νοσοκομείου Πύργου. Ο κ. Τσαούσης, κατηγόρησε τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας ότι σκοπός της είναι το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και ο τρόπος για να το κάνουν πράξη είναι η μετακίνηση των γιατρών σιγά- σιγά ενώ το μέλος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε πως θα πρέπει να αποσυνδεθεί η Ν.Μ. Αμαλιάδας από τη διασύνδεση της με τη Ν.Μ. Πύργου καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά.

«Δεν υπάρχει σχέδιο λουκέτου»

«Δεν υπάρχει σχέδιο λουκέτου της Ν.Μ. Αμαλιάδας» επανέλαβε για ακόμα μια φορά ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «αν υπήρχε σχέδιο για λουκέτο, δεν θα είχαν προκηρυχθεί δυο θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ, δεν θα είχε εγκριθεί μια θέση Επικουρικού Χειρουργού και δε θα είχαν αυξηθεί οι πιστώσεις για τον προϋπολογισμό του 2019». Μάλιστα απέδωσε την μείωση των εισαγωγών στην ΝΜ Αμαλιάδας, στην καθημερινή εφημέρευση του Νοσοκομείου Πύργου από 1η Δεκεμβρίου, το οποίο όπως είπε «διαθέτει τις μάχιμες ειδικότητες και τις βασικές υποδομές για αυτό». Παράλληλα, σημείωσε ότι η διαχείριση των επειγόντων περιστατικών και των εισαγωγών είναι αποκλειστικά ιατρικό θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος